07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Tahta Tabutla Çıkarlar!”
“Tahta Tabutla Çıkarlar!”

“Tahta Tabutla Çıkarlar!”

Suriye’de muhaliflere önemli bir darbe indiren Esad’a müdahale için oluşturulacak uluslararası koalisyona desteğe hazır olduğunu açıklayan Suudi rabistan ve Bahreyn’e İran ve Suriye yönetiminden sert cevap geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim,” Suriye’ye girecek asker tahta tabutla çıkar” dedi. İran Devrim Muhafızları İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi ise,” Suudilerde o cesaret yok” açıklamasını yaptı.

Esad’a müdahale için oluşturulacak uluslararası koalisyona desteğe hazır olduğunu açıklayan Suudi Arabistan’a Suriye Dışişleri bakanı Velid Muallim’den sert cevap geldi.

“Suriye’ye girecek yabancı asker tahta tabutla çıkar”

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim,  Suriye’ye girecek herhangi bir yabancı askerin tahta tabutta ülkesine döneceğini söyledi.

AFP’nin haberine göre; Muallim, Şam’ın onayı olmadan Suriye topraklarında girişilecek kara operasyonunun “saldırı” olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Muallim, “Normal akıl ve mantık, Suudi askerlerinin Suriye’de bulunması fikrinin inanılmaz olduğunu gösteriyor ama çılgın Suudi liderliğiyle hiçbir şey inanılmaz değil” dedi.

“Suudilerde o cesaret yok”

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de, geçtiğimiz günlerde Suriye’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıklayan Suudi Arabistan’a benzer bir yanıt verdi.

Reuters’ın haberine göre; Caferi, Fars haber ajansına verdiği demeçte, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker göndermeyi öngören planı hayata geçirecek cesareti olmadığını söyledi.

Caferi, “Suudiler böylesi bir iddiada bulundu fakat bunu yapacak kadar cesur olduklarını sanmıyorum… Asker gönderseler bile, kesinlikle yenileceklerdir. Bu, intihar olur” dedi.

Suudi Arabistan ile birlikte Bahreyn de detekleyeceğini açıklamıştı

Suudi Arabistan, terör örgütü IŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona, kara kuvvetleriyle katılmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

Yemen’deki Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asseri, El Arabiya kanalına verdiği röportajda ,”Krallık (Suudi Arabistan) Koalisyon’un Suriye’de (IŞİD’e karşı) düzenleyeceği her türlü kara operasyonuna katılmaya hazırdır.” demişti.

Suudi Arabistan’ın ardından Körfez ülkesi Bahreyn de muhtemel kara harekâtına asker verebileceğini duyurmuştu.

Suriye’de son durum

Suriye’de rejim güçleri, Rusya’nın havadan yardımıyla Halep’in kuzeyindeki kritik Nubul, Zehra ve Başköy kasabalarını ele geçirerek, muhaliflere büyük darbe indirmişti.
Şam rejimi, Türkiye ile bağlantı yollarını kestikleri Halep’teki muhalifleri şimdi de tümüyle kuşatma altına almaya hazırlanırken, binlerce sivil Türkiye sınırına yığıldı.