07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Sümkürdüğü Pis Mendillerini Yalayanlar…”
“Sümkürdüğü Pis Mendillerini Yalayanlar…”

“Sümkürdüğü Pis Mendillerini Yalayanlar…”

Havuz medyası Sabah’ın Pensilvanya ziyareti ile gündeme gelen  yazarı Mahmut Övür’ün iddiaları ortalığı karıştırdı… “FETÖ” soruşturmalarında üst düzey AKP’lilerin de isimlerinin geçtiği sırada Övür 4 CHP’linin fetullah Gülen’i pensilvanya’da ziyaret ettiğini öne sürdü. Övür’ün iddialarına CHP’den çok sert cevaplar geldi: Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar’ kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar.

İşte  Mahmut Övür’ün o yazısından ilgili bölüm:

“Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar derinleştikçe siyasete yansımaları da kaçınılmaz olacak. Çünkü yapının asıl hedefi siyaseti ele geçirmek. FETÖ’nün özellikle son 3 yıldaki siyasi ilişkileri göründüğünden daha karmaşık ve operasyonel. Bu ilişkinin ortaya çıkması, hangi partiyi daha çok sarsacak göreceğiz ama en sarsıcı olanı, kendilerini sol veya laik olarak niteleyen partiler.
Elbette bu süreç muhafazakâr- demokrat AK Parti’yi de etkiliyor ve etkileyecek ama orada diğerleriyle kıyaslandığında sarsıntı ihtimali daha az. Çünkü AK Parti bugünlere eleye eleye geldi.

Bana iletenlerden biri CHP’li diğeri AK Partili. CHP’li dediğim de CHP’nin duayen isimlerinden. Ona da devletin üst düzey yetkilileri aktarmış.
İki kaynaktan gelen bilgiler de örtüşüyor.
Yer Pensilvanya, FETÖ karargâhı…
Washington’a resmi bir gezi için giden eski bir AK Parti milletvekili, gitmişken, Pensilvanya’ya da uğruyor. Çiftliğin kapısından girdikten sonra hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşıyor. FETÖ lideri Gülen, bina kapısında birilerini yolcu ediyor.
Yaklaştıkça yüzler de netleşiyor: CHP’li Umut Oran, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Sabahat Akkiraz.”

CHP’den yandaş yazarın iddialarına çok sert tepkiler geldi.  Kılıçdaroğlu, “İftira” derken, eski CHP’li milletvekili Sabahat Akkiraz, “‘Hoca efendi diyerek’ yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar’ kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar” dedi.

İşte o açıklamalar;

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu:

“Birileri iftira atarak bu süreçte CHP’yi suçlu göstermeye çalışıyor”

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin’e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İftira! Ben bu arkadaşlarımdan, ya da herhangi bir arkadaşımdan gidip böyle bir görüşme yapmasını istemiş değilim. Neden isteyeyim? Ayrıca hepsini tek tek aradım, böyle bir seyahat yok. THY üzerinden yapılacak basit bir sorgulamayla öğrenilebilirdi. Sanırım birileri böyle yazılar yazdırarak, iftiralar atarak CHP’yi bu süreçte suçlu göstermenin alt yapısını hazırlamak istiyorlar. Dediğim gibi davalar açılacak ve bu işin peşini bırakmayacağız. Çok ayıp ve vahim bir durum”.

Umut Oran:

“İspatlamazsa namusunu yitirmiş bir gazetecidir”

“Pensilvanya denilen yere gitmedim, ayrıca Pensilvanya’nın yerini, yolunu dahi bilmem. Ayrıca FETÖ çetesiyle ABD’nin herhangi bir eyaletinde veya dünyanın herhangi bir bölgesinde görüşmedim, görüşemem. Çünkü bu benim ideolojime, Atatürkçü çizgime ve cumhuriyet değerlerine bağlığımla asla ve asla örtüşemez.

Açıkçası ismimim FETÖ çetesiyle birlikte aynı cümle içinde geçmesi dahi kabul edilemez büyük bir hakarettir benim için. Aslında Mahmut Övür, öncelikle kendi Pensilvanya ziyaretinin hesabını vermeli! Mahmut Övür artık AKP milletvekili adayıdır ve bu konumu maalesef gazeteciliğini yok etmiştir. Mahmut Övür şerefli ve namuslu bir gazeteci ise, hiç yapılmamış aslı astarı olmayan bu sözde ziyaretin gerçekte var olmayan, ama yazısında tersini savunduğu o hayali fotoğrafı yayınlamaya davet ediyorum, bunu yapmadığı takdirde namusunu yitirmiş bir gazeteci olacaktır.”

Erdoğan Toprak:

“AKP kendisine soruşturma sıçradıkça CHP’yi yalan haberlerle bulaştırmaya çalışıyor” 

Mahmut Övür’ün yazısı hakkında Sözcü’ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak:

“21 yüzyılda yaşıyoruz, teknoloji imkan veriyor. Ben son on yılda bir kez yurt dışına çıktım. Telefon, kredi kartı kayıtlarını, yurt dışı çıkışı kayıtlarına bakılsın. Adı geçen diğer kişilerle değil yurt dışı yurt içi seyahatim olmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bir tanesini kanıtlasınlar. AKP kendisine soruşturma sıçradıkça CHP’yi yalan haberlerle bulaştırmaya çalışıyor”

Sabahat Akkiraz:

“Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar…”

“Daha düne kadar ‘Hoca efendi diyerek’ yere göğe koyamayanlar, ‘Sümkürdüğü pis mendillerini yalayanlar’ kendilerine bulaşan pisliği bize bulaştırmasınlar” diyen Akkiraz, “Bizi bilen bilir. Biz kendimizi biliriz”

Gürsel Tekin:

“Taksim Meydanı’nda kendimi asarım”

“Size 3 gün süre. Bilgi kaynağınız o aşağılık kimse, bunu bilmek istiyoruz. Yazmazsanız yargıya gideceğim. Yargıda paylaşacağım çok şeyler var, onu da sen çok iyi biliyorsun. Pensilvanya’ya gidişimi merak etmiş olabilirsin. Hadi beni aramadın. THY’ye sormaz mısınız? Tekin Ailesi’ni bir araştırın. Kimdir, nedir, kimin nesidir? 200’e yakın birinci derecede sayabileceğim akrabam var. Çekirdek aile dediğimiz Tekin Ailesi’ne baktığımızda bir tek kişi bu çetelerle görüşmüş mü? Bir kere fıtratımız kabul etmez ya! Falan cemaat, filan cemaat noktasını boş verin. Bizim cemaatimiz, kıblemiz belli. Tek cemaatimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün altı oklu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bunun dışında herhangi bir cemaatle, sorunum da yok. Cemaatler aynı zamanda bir sosyal olgudur, bu başka bir şey. Değil Gürsel Tekin, ailemin içinden herhangi birinin fotoğrafını paylaşınlar, Taksim Meydanı’nda kendimi asmazsam dünyanın en aşağılık adamıyım”

Övür Fethullah Gülen’i Övüyor

Bu arada Twitter’da Mahmut Övür’ün pensilvanya ziyareti sonrası Fethullah Gülen’i anlattığı video paylaşıldı