07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şu Yaylalar Hep Katar Katar
Şu Yaylalar Hep Katar Katar

Şu Yaylalar Hep Katar Katar

Trabzonspor’un yeni stadının açılışında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani damga vurdu. Tayyip Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim’i havaalanında uçağın merdivenine kadar giderek karşıladı. Tayyip Erdoğan konuk Emiri’ alarak 1 saat helikopter turu yaptırdı. Statta Katar Emiri’nin posteri Atatürk, Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın yanına asıldı. Bu da yetmedi saygı duruşundan sonra Katar milli marşı okundu.

kat1

“Yaylalara Hayran Kaldı”

Tayyip Erdoğan stat açılışında Katar Emiri’nin karlı dağlara hayran kaldığını altını çizerek anlattı ve  “Hele hele bugün helikopterle Trabzon’un üstünde dolaşırken, kar dolu dağları dolaşırken kendisi de hayran kaldı. ‘Niye burada kayak tesisleri yapmıyorsunuz’ diye de sordu. Temenni ederim ki onlara da kavuşuruz. Onun alt yapılarını da yapmalıyız tabi. Onun için oteller yapmaya da hazır olduklarının müjdesini de ayrıca verdiler” dedi.

“Yaylalar Pazarlandı”

Trabzon’da Katar Emiri yerel medyanında gündemindeydi.  viratrabzon.com sitesinde Karadeniz yayla ve kıyıları Katar’a mı pazarlanıyor? sorusu soruldu ve helikopterle 1 saat yapılan gezi ile Katar Emirine pazarlanan yerler gösterildi. Karadeniz yaylalarının da katarlı girşimcilere açılacağı yazıldı.

Viratrabzon internet sitesi  Katar Emiri’nin gelişi konusunda daha ayrıntılı bilgiler de verdi. Sitede  ” Gerek Katar’ın Ankara Büyükeliçisi’nin açıklamaları, gerek Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Yatırımcı Hüssan Alnaami ve beraberindeki heyeti makamında kabulünde verdiği mesajlar, Trabzon’un Katar açısından hedef bölge seçildiğini gösteriyor.” denildi.

Trabzon Parsel Parsel Katarzon Oluyor

Viratrabzon sitesi 4 başlık altında Katar Emiri’nin niye geldiğini anlattı

1-Trabzon Havalimanı ve Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin Katarlı büyük bir firmaya devri. Katar’ın bunun karşılığında Trabzonspor’a çok yüklü bir para ödeyeceği, denizde bir havalimanı inşa ettireceği, mevcut havalimanınnın yerini de bir Arap kenti olarak planlayacağı yolunda.

2- Trabzon yaylalarının Katarlı girişimcilere açılması.

3-Araklı’da Arap Armada Grubu’na ”Arap şehri kurmak” için verilmek istenilen Turup bölgesinin, Katar sermayesiyle ortak yapımı.

4-Akyazı bölgesinde, başta kent hastanesi olmak üzere bir kısım bölgenin Katarlı şirketlere devri.

2 Yılda 11 Görüşme 

Katar Emiri El Sani ile  Tayyip Erdoğan çok sık görüşüyor. İkili son 11 ayda toplam 4 kez, son iki yılda ise toplam 11 kez görüştü.

100 Milyon Euro’ya Yalı 

Katar Emiri Mart 2015’te de Türkiye’yi ziyaret etmiş, bu ziyareti sırasında Türkiye’nin en pahalı evi olan Erbilgin Yalısı’nı 100 milyon euroya satın almıştı.

İstinye Bayırı Katar Caddesi Yapıldı

Mart 2015’te Katar Emiri’ne jest olsun diye İstanbul’da Sarıyer ilçe sınırları içinde kalan meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi yapıldı. İBB Meclis’inde CHP’lilerin karşı çıkmasına karşın AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen rapor doğrultusunda 3,5 kilometre uzunluğundaki İstanbul’un en önemli caddesi tartışmalar sonucu Katar Caddesi olarak değiştirildi.

Katar Bankası Trabzonspor’a Sponsor

Trabzonspor’da ana sponsorluk forma göğüs anlaşmasını Katar bankası Qatar National Bank (QNB) ile yapmıştı. 3 yıl için QNB Trabzonspor’a 7.5 milyon dolar ödeyecek.  QNB 2016-17 futbol sezonu için 2.000.000.-USD + KDV 2017-18 futbol sezonu için 2.500.000.-USD + KDV 2018-19 futbol sezonu için 3.000.000.-USD + KDV ödeyecek..