07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Soruşturacak Bir şey Yok… Normal”
“Soruşturacak Bir şey Yok… Normal”

“Soruşturacak Bir şey Yok… Normal”

Sivas’taki Aksu Anaokulu’nda yapılan ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı’ için İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy konuştu. Minicik çocukların tankın önüne yatması cüppe ve takke ile namaz kıldırılması ona göre normal ve soruşturulacak bir şey yok..

ana3

Etkinlikte anaokulu öğrencileri 15 Temmuz gecesi yaşananları ‘Çocuk Dili ile 15 Temmuz’ tiyatro gösterisi ile anlattı. “Tiyatro oyununda” çocuklara “türban” taktırıldı. Cübbe, takke ve seccadelerle namaz kıldırıldı. Ardından da maket tankların altına yatırıldı. Tayyip Erdoğan’ın Facetime ile CNN Türk’e yaptığı bağlantı da “tiyatro” içeriğinde yer aldı.

ana2

Etkinlik, o yaşta çocuklara pedagojik uygunluk açısından tartışma konusu olurken, gösteriyi izleyenler arasında bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, şunları söyledi: “Soruşturmalık bir şey yok. Bu süreci hep beraber yaşadık, çocuklar da gördü. Bu süreci yaşamaları da anlatmaları da normal diye düşünüyorum. Çocuklar ve öğretmenler 15 Temmuz ile ilgili bir program yapmış. Bizi de davet ettiler, orada bulunduk. Çıkarken de öğretmenlerimizi biraz daha dikkatli olmaları konusunda uyardık. Başka ne yapacaktık?”

ana1