02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Son Kale Cumhuriyet Hedefte
Son Kale Cumhuriyet Hedefte

Son Kale Cumhuriyet Hedefte

Türkiye bugün tarihinin ayıplı günlerinden birini yaşadı. Türkiye’nin yayınlanan en eski gazetesi Cumhuriyet’in genel yayın yönetmeni, yazarları ve yöneticilerine sabahın ilk ışıklarıyla operasyon yapıldı. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Yazar Güray Öz’ün evi basıldı. Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyonda gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara, yazar ve okur temsilcisi Güray Öz gözaltına alındı.

Gözaltı kararı bulunan isimler şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu – Gözaltında

Cumhuriyet Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay – Gözaltında

Yazar Hikmet Çetinkaya – Gözaltında

Yazar Aydın Engin – Gözaltında

Yazar Güray Öz – Gözaltında

Yazar Hakan Kara – Gözaltında

Gazeteci Nebil Özgentürk – Yurtdışında

Karikatürist Musa Kart – Gözaltında

Avukat Akın Atalay Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı – Yurtdışında

Avukat Bülent Utku Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi – Gözaltında

Avukat Mustafa Kemal Güngör Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi – Gözaltında

Önder Çelik Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul Üyesi – Gözaltında

Bülent Yener Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurul eski üyesi – Gözaltında

Kadri Gürsel Cumhuriyet gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı – Gözaltı kararı çıkarıldı

Günseli Özaltay Cumhuriyet gazetesi muhasebe müdürü – Gözaltı kararı çıkarıldı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, “Paralel devlet yapılanması ile PKK ve KCK’ye üye olmamakla birlikte yardım etme” suçlamasıyla, Aydın Engin, “FETÖ-PKK’ye yardım”, Hakan Kara ise “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla gözaltına alındı. Orhan Erinç’in evinde yapıldı. Erinç, yaşı sebebiyle gözaltına alınmadı. Turhan Günay ve Hakan Kara’nın evindeki bilgisayar ve laptoplara el konularak Vatan Emniyet’e götürüldü.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü

2 KİŞİ YURTDIŞINDA

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İmtiyaz sahibi Orhan Erinç’in ise yaşı sebebiyle gözaltına alınmadığı öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Avukat Akın Atalay ve Yazar Nebil Özgentürk’ün yurtdışında olduğu tespit edildi.

Ne dediler?

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Twitter’dan operasyon ile ilgili haberi paylaşarak “Son kale’ye saldırıyorlar” diye yazdı.

40 yıldır Gülen cemaatinin iç yüzünü yazan Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya, FETÖ’ye destekten gözaltına alındı

hikmet

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin, sağlık kontrolünden geçirilirken gazetecilerin “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna “Cumhuriyet’te çalışıyorum yetmez mi?” diye cevap verdi.Yazar Ayşe Yıldırım: Gözaltı kararları büyük bir hukuksuzluk ve uydurma bir suç diyeceğim. Cumhuriyet gazetesi’nin ne FETÖ’yle ne PKK’yla ne de KCK ile bir iş birliği olmamıştır olamaz da. Darbeyi meşrulaştırmak gibi komik bir suçlama diyeceğim artık buna suçlama bile demek istemiyorum. Böyle bir suçlama yöneltilmesi, bunu yöneltenlerin ayıbıdır.Daha ağır bir şey kullanmak istemiyorum. Gazetemizi kayyuma teslim etmeyeceğiz.