07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sınır Tanımayan Gözaltıya Komik Gerekçe
Sınır Tanımayan Gözaltıya Komik Gerekçe

Sınır Tanımayan Gözaltıya Komik Gerekçe

Dün gece Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil, yaklaşık 14 saat gözaltında kaldıktan sonra ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Canikligil, hakaret içerikli tweetin kendisine ait olabileceği ihtimali üzerine şikayet edildiğini ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını hatırlatarak, “Olabilir’ diye bir şey ilk defa görüyorum. ‘ Bu şahıs olabilir, yakalayın, tutuklayın’ böyle bir terim, ben bunu Amerika’da nasıl anlatacağım meslektaşlarıma” diye konuştu.

Dün gece Atatürk Havalimanı’nda attığı iddia edilen bir tweet nedeniyle gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Canikligil hesabın kendisine ait olmadığını söyledi.

Savcı tweeti o atmış olabilir dedi 14 saat gözaltında kaldı

Geçen yıl attığı iddia edilen bir tweet nedeniyle dün gece Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil, yaklaşık 14 saat gözaltında kaldıktan sonra ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na “MertceH” adlı bir Twitter hesabından hakaret edilmesi üzerine, avukatının “şüpheli Razi Canikligil olabilir” diye yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucu Canikligil hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Canikligil, hakaret içerikli tweetin kendisine ait olabileceği ihtimali üzerine şikayet edildiğini ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını hatırlatarak, “Olabilir’ diye bir şey ilk defa görüyorum. ‘ Bu şahıs olabilir, yakalayın, tutuklayın’ böyle bir terim, ben bunu Amerika’da nasıl anlatacağım meslektaşlarıma” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 13 Ocak 2015 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayette, @MertceH isimli Twitter hesabında yazılan mesajda kendisine hakaret edildiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.