07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Şehitlerin Ağlatan Öyküleri
Şehitlerin Ağlatan Öyküleri

Şehitlerin Ağlatan Öyküleri

Kayseri’deki bombalı saldırıda 14 asker şehit oldu, 55 asker yaralandı. Askerler arkalarında acı hikayeler bıraktı.

İki arkadaş yan yana

KOCAELİ: Kayseri’deki bombalı saldırıda Kocaelili 2 arkadaş şehit düştü. 4.5 aylık asker olan Abdulsamet Özen’in Hakkâri’de 1.5 ay görev yaptıktan sonra birliğine döndüğü öğrenildi. Özen’in İzmit’teki yerel bir gazetede çaycı olarak görev yapan babası Hüseyin Özen acı haberle yıkıldı. Şehit er Raşit Yücel’in annesi Şükran Yücel’e çalıştığı fabrikaya giden yetkililer acı haberi verdi Şükran Yücel, “Oğlumu versinler bana oğlumu. Oğlumu göreceğim oğlumu. Ne olmuş oğluma söyleyin benim” diyerek ağladı.

Düğün yapacaktı

Afyonkarahisar: Şehit komando er Kamil Tunç’un Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesindeki evine kara haber gitti. Şehidin babası inşaat işçisi İsmail Tunç ile annesi Hamiyet Tunç acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu. Sözlü olduğu öğrenilen şehidin ablası Emine Yalçın haberi alınca sinir krizi geçirdi. Dedesi Mehmet Yıldırım, “Ben senin düğününe gelecektim. Şehadetine mi gelecektim?” diye gözyaşı döktü.

Kardeşi kaza yaptı

İSTANBUL: Şehit Mustafa Ağaçyetiştiren’in İstanbul Kartal’daki evine acı haber ulaştı. Terhisine 23 gün kalan şehidin kız kardeşinin dün sabah saatlerinde patlamayı duyduktan sonra Çorum’dan Kayseri’ye doğru yola çıktığı öğrenildi. Karayoluyla Kayseri’ye gitmeye çalışan şehidin kız kardeşinin de Kayseri yakınlarında trafik kazası geçirerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

20 günü kalmıştı

BURSA / İSTANBUL: Piyade Çavuş Fehmi Barçın’nın Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Süleymaniye köyündeki yakınları ve İstanbul Bayrampaşa’daki ailesi acı haberle yıkıldı. Şehidin nişanlı olduğu ve terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi. Bir sigorta şirketinde çalışan komando piyade çavuştan geriye ailesi, nişanlısı ve arkadaşlarıyla uğurlama töreni ile birliğinde mutlu günlerinde çekilmiş fotoğrafları kaldı.

Teknikerdi asker oldu

DENİZLİ: Sıhhiye Er Hasan İlhan’ın şehit haberi Denizli’nin Pamukkale ilçesini yasa boğdu. Baba Süleyman ve anne Hanife İlhan acı haberle yıkıldı. Şehit evinden ağıtlar yükseldi. Bekâr olan şehit Hasan İlhan’ın iki yıllık üniversite bitirdiği, elektronik teknikeri olduğu öğrenildi.

‘Yeğenimi aldılar

ZONGULDAK: Er Kenan Döngel’in Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki evine de kara haber gitti. Şehidin ailesi cenaze için Kayseri’ye giderken, şehidin dayısı Hüseyin Karabulut “yeğenimi aldılar”diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Babasıyla çalışıyordu

OSMANİYE: Komando er Mustafa Cihan’ın (23) Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Karayiğitli Köyü’ndeki evine kara haber gitti. Askeri yetkililer, acı haberi baba Muhterem ve annesi Yasemin ile kardeşi Osman Cihan’a verdi. Terhisine 1 ay kalan ve bekâr olan şehidin, askere gitmeden önce babasıyla bir marangoz atölyesinde çalıştığı öğrenildi.

Kırşehir’de çifte acı

KIRŞEHİR: Çiçekdağı ilçesi nüfusuna kayıtlı Ahmet Taş’ın evine de acı haber gitti. Yerköy nüfusuna kayıtlı olan ama ailesi Çiçekdağı ilçesinde yaşayan Muhammet Ali Ocak’ın da ailesine de görevliler tarafından kara haber verildi.

Aradılar, ulaşamadılar

ANKARA: Şehit Er Yunus Emre Duran’ın Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde yaşayan babası Mahmut ve annesi Aynur Duran’a yetkililer acı haberi verdi. Şehidin amcası Ali Duran, saldırı haberini duyunca aradıklarını ulaşamayınca, şehidin babası, amcası ve kuzenlerinin Kayseri’ye gittiğini belirtti.

Eğitim için gelmişti

İZMİR: Şehit er Serdar Amak’ın İzmir’in Menemen ilçesi Asarlık mahallesindeki evine sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi duyan baba Arif ve anne Dilber Amak büyük üzüntü yaşadı. 6 kardeşli ailenin en küçüğü olan Serdar Amak’ın bekâr olduğu öğrenildi. Serdar Amak’ın 10 günlük eğitim için Kayseri’ye geldiği belirtildi.

Dağ köyünde acı

ERZURUM: Piyade Çavuş Arif Tuğ’un Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı bir dağ köyünde yaşaşan ailesine de acı haber gitti. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi. Şehidin ailesi Kayseri’ye gitti.

Rize’ye kara haber

RİZE: Kayseri’deki saldırıda şehit düşen Uğur Korkmaz’ın Rize’deki ailesine acı haber gitti. Şehidin Tophane mahallesinde yaşayan ailesine kara haberle gözyaşı döktü.