07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sarp Kuray Tahliye Edildi
Sarp Kuray Tahliye Edildi

Sarp Kuray Tahliye Edildi

 16 Haziran örgütünü kurduğu iddiasıyla “Anayasal düzeni zorla değiştirmek” suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır cezaevinde bulunan Sarp Kuray tahliye edildi.

Tahliye edilen Sarp Kuray’ı,Edirne F Tipi Cezaevi kapısında Ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda kişi karşıladı.

SARP KURAY KİMDİR?

71 yaşında olan Sarp Kuray, Sinop Boyabat’ta doğdu. Babası Ankara eski Valisi Enver Kuray, dayısı Yassıada Savcısı Ömer Egesel’dir. A.Ü. Hukuk Fakültesi’ne, daha sonra da Deniz Harp Okulu’na girdi, bu okulu 1965’te bitirir. Denizci teğmen olarak “Mustafa Kemal’in Harbiyelileri” başlıklı bildiriyi yazıp soruşturmaya uğrayanlardandır. 68 kuşağının tanınmış simalarından olan Kuray, devrimci gençliğin anti-emperyalist gösterilerine asker içinden verilen desteğin simgelerinden olmuştur. 12 Mart döneminde tutuklanır ve Deniz Subayları davasından yargılanır. Müebbet hapse çarptırılır. 1975’te özel afla serbest kalır. Kıvılcımlı geleneğinden gelen Partizan Yolu’nun lideridir. 1980’den sonra yurtdışına çıkar. 2008’de SHP’ye katılır, PM Üyesi seçilir.