07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Polis Kadın Yaşlı Dinlemeden Saldırdı

Polis Kadın Yaşlı Dinlemeden Saldırdı

AKP’li  Cengiz Holding’in altın ve bakır çıkarmayı planladığı Artvin Cerattepe’deki madene karşı Devlet Hastanesi önüne gelen direnişçilere polis sert müdahale etti. Polisler, yürüyüş öncülüğünü yapan kadınları yere yatırdı ve jopladı. Çıkan olaylarda 1’i ağır 26 kişi yaralandı.

Yeşil Artvin Derneği’nin çağrısıyla saat 11.00’de Otopark Meydanı’nda çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi toplandı.

 cer3

Cerattepe’ye doğru yürüyüşe geçen grup ellerinde Türk bayraklarıyla, “Cengiz kaç kaç kadınlar geliyor” sloganları attı. Alkışlar ve grubun önünde akordeon çalan yöresel sanatçının müzikleri eşliğinde yürüyen grup, yarım saat sonra Hastane Kavşağı’na geldi.

Polis TOMA ve gazla saldırdı

Hastane kavşağında TOMA destekli çevik kuvvet ekipleri barikat oluşturarak grubun geçişine izin vermedi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, polis müdürlerine, “Sadece kadınlar polis araçlarına binerek Cerettepe’ye çıkmak istiyor. Bize müsaade edin” dedi. Polisin, “İçinizden birkaç temsilciyi götürelim” isteğine karşı çıkan Karahan, tüm kadınların maden bölgesine gitme isteğini tekrarladı. Polisler, yetkililerle görüşmek için gruptan süre istedi ancak daha sonra hiç kimsenin yukarı çıkmasına izin verilmeyeceği bildirildi. Bu arada Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’nün, yer tahsisi yapılmadan ağaç kesildiğine ilişkin yazısı da çoğaltılarak katılımcılara dağıtıldı.

cer5

Kadınlar “astım hastası olanlar var” dedi ama polis dinlemedi

Bu arada gruptaki kadınlardan birinin megafonla polislere, “İçimizde astım hastaları var. Bugün gaz sıkmayın ve farklı müdahalede bulunmayın” diye uyarı yapması dikkat çekti. Yaklaşık 2 saat Cerattepe’ye çıkmak için bekleyen gruba saat 13.30 sıralarında polis “dağılın” dedi. Kadınlar dağılmayınca polis ekipleri önce kalkanlarla gruba saldırdı. Bu sırada çok sayıda kadın yere düştü ve ezilme tehlikesi yaşadı. Polisler biber gazı ve plastik mermilerle gruba müdahale etti. Ezilen, gazdan ve plastik mermilere hedef olup etkilenenen yaşlılar da var.

 

İşte Artvin’deki polis dehşeti;