02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Polis 7 Yaşındaki Çocuğu Vurdu

Polis 7 Yaşındaki Çocuğu Vurdu

Bağcılar’da, “Neden yan baktın?” tartışması yüzünden çıkan ve silahın kullanıldığı kavgada, kaldırımda yürüyen 7 yaşındaki bir kız çocuğuna da kurşun isabet etti. Zeliha adlı çocuk hastanede yaşamını yitirirken, olayda biri ağır 2 kişi de yaralandı.

İddiaya göre, Coşkun Aydın ve yanında bulunan kişi ile  otobüs durağında bekleyen sivil giyimli polis memuru arasında “Neden yan bakıyorsun?” tartışması yaşandı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.  Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenilen ve mesai sonrası evine dönmekte olan polis memuru, yanında bulunan beylik tabancasını çekip 2 kişiye ateş açtı. Açılan ateş sonucu, Coşkun Aydın ile kaldırımda yürüyen 7 yaşındaki Zeliha adlı kız çocuğu ve 9 yaşındaki Göksu Şamcı yaralandı.

O anlar Güvenlik kamerasında

1 buçuk yıl önce Suriye’teki savaştan kaçıp İstanbul’a gelen Suriyeli ailenin 7 yaşındaki kızları Zeliha Cumo’nun sokak kavgasına karışan sivil giyimli bir polisin silahından çıkan kurşunun kalbine isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği dehşet güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

Kadın ve çocuklar sokak kavgasının ortasında kaldı

Görüntülerde kameranın saati 20.00 yi gösteriyor. Kaldırımda yürüyenlerin çoğu kadın ve çocuk. O sırada kaçışmalar başlıyor. Kaldırımda duran kız çocuğu bir Suriyeli..Herkes silahın patladığı noktadan kaçışırken o, anne ve kardeşinin yanına doğru koşuyor. O sırada Zehra’nın annesi de kurşunlardan kaçmaya çalışıyor. Bir başka kadın elinden tutttuğu çocukla uzaklaşmaya çalışıyor ama çocuğun bacağına bir merminin isabet ettiği anlaşılıyor. Bu anne yaralı çocuğunu kucaklayıp uzaklaşıyor.

7 Yaşındaki Suriyeli Zeliha’nın cansız bedeni annesinin kucağında

Bu sırada bir başka kadın görünüyor. Kucağında bir çocuk taşıyor. Bu 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha. Hareketsiz beden bahçenin beton zeminine bırakılıyor. Zeliha hala hareketesiz. Öylece yatıyor. Zeliha’nın annesi görülüyor.. Kızının üzerine kapanıyor. Görüntülerdeki ses anlaşılacak kadar yüksek değil. Ama görüntüler çarpıcı. Zeliha yine kucağa alınıp uzaklaştırılıyor. Ama kurşunun kalbine isabet ettiği ve artık yaşamadığı anlaşılıyor.

Polis memurunun Halkalı Polis Merkezi Amirliği’ne giderek teslim olduğu belirtildi.