07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Patlamada “Hain Evlat” Şüphesi
Patlamada “Hain Evlat” Şüphesi

Patlamada “Hain Evlat” Şüphesi

İstanbul Maltepe’de işadamı Osman Özdemir K., kuryenin kendi adına getirdiği paketi açınca patlama olmuş, İşadamı ve 2 çalışanı yaralanmıştı. Bombalı saldırının altından işadamının oğlu çıktı. Paketi de kurye kılığında oğlunun getirdiği anlaşıldı. Hain evlat gözaltına alındı.

Hurriyet gazetesinden Çetin Aydın’ın haberine göre, İstanbul Maltepe İlker Sokak’taki, Genel Sistem Dizayn (GSD) isimli şirkete dün 14.00’te motosikletiyle gelen bir kişi şirketin ortağı eski bir maliye bakanının oğlu Osman Özdemir K. adına paket bıraktı. Paket, ofisi 4. katta olan K.’ye teslim edildi. K., paketi açınca büyük bir patlama meydana geldi. K.’nin sol kolu parçalanırken, firmanın diğer ortağı ve CEO’su Şahnur A. ile Sevgi Ö. yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Olay yerinde inceleme yapan uzmanlar patlamaya, paket açılınca harekete geçen tetik düzeneğinin ateşlediği el yapımı bombanın neden olduğunu belirledi.

Bombayı gönderen oğlu çıktı

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisin, paketi teslim eden motosikletlinin Osman Özdemir K.’nin oğlu Ali Can K. (30) olduğunu belirledi. K.’nin paketi teslim ettikten sonra motosikletini de işyerinin önünde bırakıp taksiyle uzaklaştığı anlaşıldı.

Ali Can K. babasının tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözaltına alındı. Bilgisayar oyunları hazırladığı öğrenilen Ali Can K.’nin ev ve iş yerinde de arama yapıldı.Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen A.C.K.’nın sorgu işlemleri sürüyor.