07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Örtbasçı Vali
Örtbasçı Vali

Örtbasçı Vali

Sivas Katliamı’nın 23’üncü yıldönümü nedeniyle eski Madımak Oteli’nde anma töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Davut Gül de katıldı.ç Vali Gül yaptığı konuşmada; “Gönül ister ki bu acı, bu yara kabuk bağlasın. Ama zaman zaman bu yarayı kaşımak isteyen insanlar olabiliyor.” dedi.

Sivas katliamının 23’üncü yıldönümü için kentteki ilk anma programı Valilik koordinesinde gerçekleştirildi. Çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir grup eski Madımak Oteli, bugünkü Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’ne gelerek, bina içerisinde, olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı. Vali Gül tuhaf bir açıklama yaptı.

İşte Vali Gül’ün o açıklamasından ilgili bölümler;

“Bırakalım bu yara kabuk bağlasın…Kaşımak isteyenler var”

“Bugün 23 yıl önce 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve hem Sivas’ın hem Türkiye’nin hem dünyanın bütün vicdanlarda olumsuz etkiler bıraktığı bir olay dolayısıyla geldik. Hepinizin bildiği gibi ülkemizde bu tür olayları kaşıyan şer güçler hep olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.  Gönül ister ki bu acı, bu yara kabuk bağlasın. Ama zaman zaman bu yarayı kaşımak isteyen insanlar olabiliyor. Fakat Sivas kamuoyu 7’den 77’ye bu konuya duyarlı, hassas, bu konunun farkında. İnşallah bundan sonraki süreçte de bunu istismar etek isteyen kişiler Sivas kamuoyun pirim vermeyecektir. Ben bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu tür olayların bir daha olmaması için vatandaşımızın hassasiyetle olaylara bakmasını diliyoruz.”