07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Nöbetçi Genel yayın Yönetmenlerine Tahliye
Nöbetçi Genel yayın Yönetmenlerine Tahliye

Nöbetçi Genel yayın Yönetmenlerine Tahliye

Özgür Gündem gazetesi tarafından başlatılan ‘Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Şebnem Korur Fincancı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Türkiye Temsilcisi gazeteci Erol Önderoğlu tahliye edildi.

Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın bugünkü ziyaretçisi Cizre’de ‘vahşet bodrumları’na ilk giren avukat Sertaç Öskan’dı. Fincancı da Cizre’deki vahşet bodrumlarına gitmiş ve bir çocuğa ait çene kemiği bulmuştu. Cizre’den Fincancı’yı ziyaret için İstanbul’a gelen Öskan, öğle saatlerinde cezaevine gitti.

Görüşün ardından çıktığı cezaevinin kapısında tahliye kararını öğrenen Öskan yeniden cezaevine girerek Şebnem Korur Fincancı ile bir kez daha görüştü.

Öskan, şunları söyledi:

“Şebnem hoca, ‘Sertaç alt yazı geçiyorlar, doğru mu? İnanamıyorum’ dedi. Ben de ‘evet hocam doğru’ dedim. ‘Ama içimizden birini bırakmamışlar çok üzüldüm’ dedi. Sonra da ‘beni biraz bekleyin, arkadaşlarla biraz oturacağım’ dedi. Biz de şu anda dışarıda kendisini bekliyoruz.”

Ahmet Nesin için henüz karar verilmedi

Fincancı ve Önderoğlu’yla birlikte tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci ve yazar Ahmet Nesin için henüz karar verilmedi.