02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Mimar Sinan’ın Kemikleri Sızladı
Mimar Sinan’ın Kemikleri Sızladı

Mimar Sinan’ın Kemikleri Sızladı

İstanbul Üsküdar’da Mimar Sinan’ın son eseri olarak bilinen Atik Valide Külliyesi’nin dibine beton atılarak başlatılan öğrenci yurdu inşaatına koruma kurulunun verdiği izin bu kadar da olmaz dedirtti. İzni veren Koruma Kurulu’nun 450 yıllık eser için “Korunması gerekli kültür varlığı değil” dediği ortaya çıktı.

Halk TV’den Can Coşkun’un haberine göre; Valide-i Atik Camii ve çevresini kapsayan tartışmalı karar 16 Ocak 2013 tarihinde alındı.

672025

Avukat Onur Cingil’in şikayeti üzerine İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan gönderilen kararda, Mimar Sinan’ın son eseri olarak bilinen Atik Valide külliyesinin “Korunması gerekli kültür varlığı olmadığı” savunularak yurt projesinin uygun olduğunun yazıldığı görülüyor.

karardetay

Yurt İnşaatı sürüyor ama Koruma Kurulu hala değerlendiriyor

Koruma Kurulu’nun cevabında ayrıca konuyla ilgili gelen şikayetler üzerine halen değerlendirme yapıldığı da belirtiliyor. Mimar Sinan’ın 450 yıllık eserinin dibine dökülen betonla başlayan inşaat ise hızla sürüyor.
Projede İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü işveren olarak görülürken, yüklenici firma olarak da Atik Valide İlim ve Hizmet Vakfı görünüyor.