07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Milli Savunma Üniversiteleri
Milli Savunma Üniversiteleri

Milli Savunma Üniversiteleri

Tayyip Erdoğan dün akşam Askeri okulların kapatılacağını ve Milli Savunma Üniversitesi’nin kurulacağını duyurmuştu. Ve bu sabah…Askeri okulların kapatılmasına ilişkin kararname resmi gazetede yayımlandı. Buradaki öğrenciler başka okullara nakledilecek. 91 sayfadan oluşan kararnameyle aralarında Erdoğan’ın yaveri Albay Ali Kesici’nin de olduğu 1389 asker daha ihraç edildi.

Darbe girişimi sonrasında düzenlenen operasyonlar kapsamında yayınlanan ilk OHAL kararnamesi ile 1684 asker, TSK’den ihraç edilmişti. Bu sabah saatlerinde yayımlanan ikinci kararname ile 1386 askeri personel daha, TSK’den ihraç edildi. Bu kararname ile askeri okullar da kapatıldı.

Milli Savunma Üniversitesi

KHK ile Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve hava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşacak.

Yaverler de ihraç edildi

Yayınlanan son kararname ile, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan,  Tayyip Erdoğan’ın başyaveri Albay Ali Yazıcı, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök gibi önemli isimlerin de aralarında bulunduğu 1389 asker ordudan ihraç edildi.

“Ürkütücü” isim de ihraç edilenler arasında

İhraç edilen isimler arasında, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın, “Kapıdan çıktığımda tam taçhizatlı, kafasında çelik miğfer ve silahlı bir şekilde, ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti” diyerek anlattığı Kurmay Albay Fırat Alakuş da ihraç edilen isimler arasında.