02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne Bombalı Araç Saldırısı
Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne Bombalı Araç Saldırısı

Midyat Emniyet Müdürlüğü’ne Bombalı Araç Saldırısı

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teröristler bombalı araçla saldırdı. Bomba yüklü aracı patlatan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

mardin4

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Patlama nedeniyle yaralananların olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevkedildiği belirtildi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin’den takviye birlikler sevkedildi.

mardin 3

İlk bilgilere göre Emniyet müdürlüğünün lojmanlarının bulunduğu bahçeye giren araç infilak etti. Çevredeki ev ve işyerlerinde de hasar oluştu. Binanın önünde terörist saldırılara karşı bariyerler olduğu, aracın bahçeye girmeye çalışırken patlatıldığı bilgisi var.

Başbakan Binali Yıldırım, Mardin Midyat’taki terörist saldırıda ilk bilgilere göre bir polisin şehit olduğunu, iki vatandaşın yaşamını yitirdiği söyledi. Yıldırım, saldırıda 30’dan fazla kişinin de yaralandığı bilgisini verdi. Saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK.