07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MHP’nin Fatih Portakal Ayıbı
MHP’nin Fatih Portakal Ayıbı

MHP’nin Fatih Portakal Ayıbı

FOX Tv Ana Haber anchorman’i Fatih Portakal ile MHP arasındaki anket polemiği sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin anjiyo olmasının ardından twitter’da “Artık genel başkanlığı bırakır mı?” anketi düzenleyen Portakal’a MHP’nin resmi twitter hesabından “#FOXTV’nin Soytarısı” hashtagıyla “alçalmış, insanlığını yitirmiş” ifadeleriyle hakaret edilmişti. Fatih  Portakal o paylaşımlara canlı yayında cevap verdi.  İzmir Gazeteciler Cemiyeti de Fatih Portakal’a bir açıklamayla destek verdi…

İşte tartışmayı başlatan Fatih Portakal’In o paylaşımı;

Portakal’In Twitter’daki paylaşımının ardından MHP’nin resmi hesabından hakaret dolu bir paylaşım yapıldı.Bu da MHP hesabından yapılan paylaşım;

MHP’nin resmi hesabından paylaşılan hakaret dolu paylaşıma Fatih Portakal canlı yayında cevap verdi;

“Emeğini ortaya koyan, sosyal medyayı etkin şekilde kullanmaya çalışan, kimsenin toplum mühendisliğine veya birey mühendisliğine soyunmayan bir insanım. Soytarı değilim. Onu iade ediyorum size aynen.”

İşte Fatih Portakal’ın canlı yayında o paylaşıma verdiği yanıt;

İzmir Gazeteciler Cemiyeti de, “MHP’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Fatih Portakal’a karşı yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek Portakal’a bir açıklamayla destek verdi.

İşte o açıklama;

“Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Anayasa’nın 25, 26 ve 28. maddeleri gereği kişi düşüncesini açıklama ve yayma hürriyetine sahiptir. Özgürlükler basın hürriyeti kapsamında güvence altına alınmıştır. Gazeteciler, fikirleri ve açıklamaları nedeniyle eleştirilebilir ancak bu eleştirilerin hakaret boyutuna ulaşmaması gerekir. Siyasetçiler eleştiriler karşısında tepkilerini demokratik yollarla göstermelidir. Hakaret ve hedef gösterme, demokratik ülkelerde kabul edilemez bir tutumdur. Ülkede karşı görüşlü insanlar arasında oluşan ve giderek büyüyen bu ayrışma iklimi, ülkenin geleceği açışından endişelerimizi artırmaktadır. Bu nedenle tüm siyasileri, açıklamalarında kullandığı dilde özenli davranmaya davet ediyoruz.”