07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Marmaris’te Orman Yangını
Marmaris’te Orman Yangını

Marmaris’te Orman Yangını

Dün akşam Marmaris’teki Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangın sabaha karşı şiddetli yağmur sayesinde söndürülebildi. 

Gökova Körfezi’nin en güzel bölgelerinden Hisarönü Bördübet Mevkii’ndeki orman ve makilik alanda, dün saat 17.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kıs asürede geniş bir alana yayıldı. Yangın bölgesinin deniz tarafının sarp kayalık olması yüzünden müdahaleler deniz tarafından yapılamadı. Ayrıca havanın kararmaya başlamasıyla da helikopter ve uçaklar söndürme çalışmalarına katılamadı. Bölgeye ulaşan 25’i aşkın arazöz, 15’ten fazla su tankeri, 20 müdahale aracı ve 3 dozer ile orman işçileri, yangına karadan müdahale etmeye çalıştı. Güçlükle yürütülen çalışmalar, sabaha karşı başlayan sağanak yağmurun da etkisiyle söndürülebildi. 50 hektarlık alanda etkili olan yangının deniz kıyısı tarafından başladığı, yapılacak inceleme sonucu çıkış nedenin belirleneceği belirtildi.

Yangınla ilgili  Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel bir açıklama yaptı:

-Saat 17.00 civarında alınan bir ihbar neticesinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangın mahalline intikal etti. Yangına acilen müdahale edildi. Havanın kararması bizim aleyhimize, ama tüm mevcut ekipler il ve il ve ilçelerden takviye ekipler de destek veriyor. Yangının diğer yanı deniz ve denize inen kesim sarp kayalık olması nedeniyle bu bölgeden çalışma yapamıyoruz. Yangının çıkmasıyla ilgili kesin bir bilgimiz olmamakla birlikte deniz tarafından başladığı söyleniyor.

Havuz Gazetesi Aksam yangının 4 ayrı noktada çıktığını yazdı. Yani yangın planlı çıkarıldı deniyor. Yangın bölgesinin yerleşim alanı dışında olması da dikkat çekici noktalardan biri oldu.