02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Maçın Gölgesinde Kalan Skandal
Maçın Gölgesinde Kalan Skandal

Maçın Gölgesinde Kalan Skandal

Galatasaray Trabzonspor maçında hakem Deniz Ateş Bitnel’in gösterdiği yönetime tepki gösteren Trabzonsporlu taraftarlar olay çıkardı. Polis bu olaylarda kimseyi gözaltına almadı

trabzon

Taraftarlar önce Trabzon’daki Türkiye Futbol Federasyonu Trabzon Bölge Müdürlüğü binasına yürüdü. Polis, bina önünde önlem alırken, yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu, binanın bazı camlarını kırdı, kapının üzerindeki yazının harflerini de söktü. Bordo-mavili taraftarlar ayrıca bina duvarlarına da TFF Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine sloganlar yazdı. Trabzonsporlu taraftarlar, daha sonra polis ekiplerinin gözetiminde bina önünden ayrıldı

Otele Linç Baskını

Trabzonda bunlar yaşanırken İstanbul’da tepkiler daha sertti. ve diğer hakemler tepkiler yüzünden gözlemci gözlemci İlhami Kaplan’la statta yapılması gereken maç sonu toplantısını yapmadan stattan ayrıldı. Hakemler polis eşliğinde gizlice TT Arena’nın otoparkından çıkarıldı. Ve TFF’ye ait özel araçla stattan ayrıldı.

Hakem Ağladı

Hakem, Deniz Ateş Bitnel Levent’te bir otelde kalacaktı. Ancak tepkiler ve otelin bilinme ihtimaline karşılık apar topar polis eskortu eşliğinde Beşiktaş maçının hakemi Halis Özkahya’nın da kaldığı Yenibosna’da bulunan bir otele götürüldü.
Hemen otele yerleşen Hakem Deniz Ateş Bitnel’in bulunduğu yer Trabzobsporlu taraftarlara bildirildi. Taraftarların oteli basması sonrası kargaşa yaşandı. Hakemi linç etmeye çalışan taraftarlar polis tarafından engellenmeye çalışıldı. Bu arada hakem Bitnel ve diğer yardımcı hakemler otelin arka kapısından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü. Olan bitenden etkilenen Hakem Bitnel’in bu sırada ağladığı belirtildi.

Trabzonsporluların Trabzon’daki federasyon temsilciliği binası baskını ve İstanbul’daki otel baskını sırasında polis hiç bir gözaltı uygulaması yapmadı.