07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Lula Lüks Dairenin Hesabını Veremedi
Lula Lüks Dairenin Hesabını Veremedi

Lula Lüks Dairenin Hesabını Veremedi

Brezilya’da kara para aklama soruşturması kapsamında eski devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva hakkında savcılar tutuklama talebinde bulundu.

Brezilya’da, devlete ait petrol şirketi Petrobras’la ilgili dev yolsuzluk soruşturması kapsamında savcılık, Brezilya eski devlet başkanı Lula’nın tatil bölgesi Guaruja’da deniz gören lüks bir apartman dairesiyle ilgili sorgusunda, suçlamalara yanıt verememesi nedeniyle eski lider hakkında dava açmıştı. Dava kapsamında savcılık Lula’nın tutuklanmasını istedi.

Eski lider ve eşi, Sao Paulo savcıları tarafından, kara para aklamakla suçlanan 16 kişi arasında yer alıyor. Lula’nın oğlu da listede yer alıyor.

Lula : suçlamalar siyasi

Lula, suçlamaları kabul etmedi. Akasında siyasi amaçların bulunduğunu söyledi. 70 yaşındaki Lula savunmasında, söz konusu daireye hiçbir zaman sahip olmadığını iddia etti. Savcıları keyfi hareket etmekle suçludı.

Gözaltı uygulamasına hem Lula’nın destekçileri hem de bazı hakim ve siyasetçiler tepki göstermiş, ifade vermek için bu uygulamanın gereksiz olduğunu dile getirmişlerdi. Lula destekçileri ise asıl amacın eski lideri itibarsızlaştırmak olduğunu dile getirmişti..Lula’nın 2018’deki seçimlerde yeniden aday olacağı iddia ediliyor.

Lula, 2003 ile 2011 yılları arasında devlet başkanlığı görevinde bulunmuştu.