07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Konu TÜRGEV’se Her Şey Serbest
Konu TÜRGEV’se Her Şey Serbest

Konu TÜRGEV’se Her Şey Serbest

Fatih belediyesi bedelsiz olarak 25 yıllığına TÜRGEV’e tahsis ettiği yurtta kendisine ayrılan kontenjanı hiç kullanmamış.Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kontenjanın kullanılmama nedenini ‘Başvuru olmaması’ diye açıklıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Aykut Küçükkaya’nın haberine göre, AKP’li Fatih Belediyesi, Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e tahsis ettiği yurtta bir de kıyak geçmiş..

“Başvuru olmadı”

Fatih Belediyesi, 25 yıllığına bedelsiz olarak TÜRGEV’e verdiği öğrenci yurdu için kendisine ayrılan yüzde 20’lik öğrenci kontenjanını bile kullanmamış. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kontenjanın kullanılmama nedenini ‘Başvuru olmaması’ diye açıkladı.

AKP’li Fatih Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında “kamu zararına sebebiyet verme” suçlamasıyla yapılan suç duyurusu “kontenjan skandalı”nı ortaya çıkardı.

İşte o skandalın ayrıntıları;

Bakanlık kararında yer alan iddiaya göre; CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, Demir hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu iddialardan biri İçişleri Bakanlığı’nın “işleme konulmama” kararında şöyle yer aldı: “Silivrikapı Kız Öğrenci Yurdu’nun 5393 sayılı yasanın izin vermemesine rağmen öğrenci yurdu yapılarak bedelsiz 25 yıllığına verildiği ve TÜRGEV ile belediyeye ait yurdun tahsisi konusunda yapılan protokolün şikâyetçi tarafından defalarca istenildiği halde şikâyetçiye verilmediği, protokolde geçen yüzde 20 öğrencinin belediye yönetimi tarafından belirleneceği hükmüne isnaden yurda gönderilecek öğrencilerin ne şekilde ve kimler tarafından belirlendiğinin bilinmediği…”

“Bilerek işletilmedi, Danıştay’a taşındı”

Bakanlığın soruşturma izni vermemesi üzerine Soylu iddiasını Danıştay’a taşıdı. Soylu’nun dava dilekçesinde 3 yıllık kamu zararı şöyle hesaplandı: “114 oda 342 yatak mevcudunun 70 adedi Fatih Belediyesi kontenjanında olmalıdır. Bu da 3 yılda 2 milyon 520 bin TL’ yapmaktadır.”