07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Katliamın Eşiğinden Dönüldü
Katliamın Eşiğinden Dönüldü

Katliamın Eşiğinden Dönüldü

İstanbul Okmeydanı’nda cadde üzerinde park halinde bulunan 5 ara, yüzleri maskeli bir grp tarafından benzin dökülerek yakıldı. Yakılan bir aracın içindeki 4 yaşındaki bir çocukla kadın, yanmaktan son anda vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Olay, 2009 yılında Küçükçekmece’de İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli sonucu çıkan yangında ölen lise öğrencisi Serap Eser’i hatırlattı.

Fatih Sultan Caddesi üzerinde yüzleri maskeli bir grup, PKK lehine slogan atarak yürüyüşe geçti.  Ellerindeki benzin bidonlarını cadde üzerinde bulunan 5 araca boşaltan maskeli eylemciler, araçları ateşe vererek ara sokaklara kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yanan araçlara müdahale ederek alevleri kısa sürede söndürdü.

4 yaşındaki bir çocuk ve annesi de o araçlardan birinin içerisindeydi

Yüzleri maskeli eylemciler, cadde üzerinde park halinde bulunan araçlarla birlikte, markete giden eşini bekleyen Dilay Şimşek ve oğlu Uğur Şimşek’in içinde bulunduğu aracı da ateşe verdi. Aracın bir anda alev almasıyla panik yaşayan anne ile oğlunu, çevredeki vatandaşlar dışarı çıkararak cadde üzerindeki bir lokantaya götürdü. Yanan araç ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Olayda Dilay Şimşek’in saçları yandı.

 

Saldırı Lise Öğrencisi Serap Eser’i hatırttı

2009’da İstanbul Küçükçekmece’de lise öğrencisi Serap Eser molotof kokteyli atılan İETT otobüsünde yanarak yaşamını yitirmişti.