07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Katil Abdi İpekçi Caddesi’nde
Katil Abdi İpekçi Caddesi’nde

Katil Abdi İpekçi Caddesi’nde

Şaka gibi…Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca İstanbul Bayrampaşa Abdi İpekçi Caddesi’nde “Kıyamet yaklaşırken, İnsanlık çökerken Tek Çare İslam” isimli bir panel verecekti. Tepkiler üzerine belediye salon tahsisini iptal etti. Paneli organize eden Yılmaz Birinci, ise “İçeride panel olmayacak. Ancak biz kültür merkezinin önünde basın açıklaması yapacağız. Ağca da bu açıklamaya katılacak” dedi.

Gazeteci Abdi İpekçi’yi öldürüp, cezaevinden kaçtıktan sonra Papa II. Jean Paul’e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca bugün İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki Abdi İpekçi Caddesi’nde bulunan belediye binasında Kıyamet yaklaşırken, İnsanlık çökerken Tek Çare İslam” isimli bir panel verecekti. Gelen tepkiler üzerine belediye salon tahsisini iptal etti.

“Biz yine orada olacağız. Mehmet Ali Ağca da”

Paneli organize eden Yılmaz Birinci, ise “İçeride panel olmayacak. Ancak biz kültür merkezinin önünde basın açıklaması yapacağız. Ağca da bu açıklamaya katılacak” dedi.

İşte organizatörün o açıklaması;

“Belediye yetkilileri görüşmemiz kısa süre önce bitti. Belediye, salon tahsisini iptal etti. Belediye de haklı olarak, sorun yaşamak istemedi. Ancak, biz, saat 18:30’da kültür merkezinin önünde olacağız. Ağca da orada olacak. Basın açıklaması yapılacak. Ağca’nın önemli mesajları olacak”

16

Panelin duyurusunun yerel internet siteleri ve sosyal medyada yayınlanmasıyla tepkiler de beraberinde geldi. CHP Bayrampaşa İlçe Teşkilatı bugün saat 18.30’de Bayrampaşa Belediye binası önünde paneli protesto etmeye hazırlanıyor.