07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kara Operasyonu ABD’nin Planı
Kara Operasyonu ABD’nin Planı

Kara Operasyonu ABD’nin Planı

Suriye’ye kara operasyonu konusunda bir açıklama da Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani’den geldi…Sani, IŞİD ile mücadele için uluslararası koalisyon kapsamında Suriye’ye kara gücü göndermenin büyük bir aciliyet kazandığını, kara operasyonu seçeneğinin ABD ile birlikte planladığını söyledi.

The Guardian’ın haberine göre; Münih Güvenlik Konferansı’nın son gününde konuşan Sani, Suudi Arabistan ve bazı bölge ülkelerinin IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’de kara harekâtına hazırlandıkları yönündeki bir soru üzerine, bunun yeni bir plan olmadığını bildirdi.

Kara operasyonu ABD ile birlikte planlandı

Katarlı Bakan, “Aslında bu uluslararası koalisyonun liderliğini yapan ABD ile planlanmıştı. Eğer Suriye’ye kara birliklerinin gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu koalisyonun liderliği altında olmalı. Suudi Arabistan katılmak istediğini söyledi. Geçen yıl ekim ayında bizim o dönemki Dışişleri Bakanımız da IŞİD’e karşı bir girişim olması halinde bizim de destek vermeye hazır olduğumuzu açıkça ifade etti. Yani bu daha önce planlanmıştı” diye konuştu.