07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kafaya Bak…”Drone”a Karşı Kartal
Kafaya Bak…”Drone”a Karşı Kartal

Kafaya Bak…”Drone”a Karşı Kartal

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım,  ‘drone’ olarak tabir edilen hava cihazlarının uçaklar için kuşlardan daha tehlikeli olduğunu engellemekte en etkili yöntemin kartallar olduğunu söyledi….Kartalların hayatını hiçe sayan Yıldırım, “tek sorun kartal ve bakıcı için ek bütçe gerekiyor” dedi..

DHMİ’nin yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Hüseyin Yıldırım drone’ları engellemek için JAMMER ya da başka bir sinyal kesicinin kullanılmasıyla ilgili soru üzerine, sinyal kesici sistemin başka sinyalleri de bozabildiğini, Jammer kullanan meydanların memnun kalmadıklarını söyledi..Yıldırım drone yakalamakta en etkili yöntemin kartal kullanımı olduğunu söyledi.

-Hollanda Schipol Havalimanı’nda kullanıyor. Kartal gidiyor yakalıyor ve indiriyor. Şu anda en etkilisinin bu olduğu görülmüş. Çeşitli şeyler geliştiriyor.

“Tek sorun ek bütçe”

-Kırgızistan getirip acaba dedik ‘burada kullanabilir miyiz?’ diye. Tabi zor. Ama çalışılıyor. Dünyadaki gelişmeleri takip etmek konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kartal işi burada biraz zor. Bir canlı söz konusu olduğu zaman bunların bakıcıları, bakılacağı yerler ilave problem geliyor. Kartal söz konusu olunca bu iş kolay değil İstanbul gibi bir yerde Ama bunların hepsini değerlendirdiğimiz söyleyebilirim. Yürüyen bir faaliyetimiz yok. Sadece fikirden ibaret.