07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kabataş Yancılığı da Yetmedi
Kabataş Yancılığı da Yetmedi

Kabataş Yancılığı da Yetmedi

Gezi direnişi sırasında Erdoğan’In “benim başörtülü bacılarıma saldırdılar” yalanını destekleyen ve “görüntüleri izledim” diyen Hürriyet yazarı İsmet Berkan kovuldu…Medyaradar’ın röportajcısı Alev Gürsoy Cimin’e konuşan İsmet Berkan “kovulma” olayını doğruladı.

İsmet Berkan Hürriyet gazetesinden kovulmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı;

“Evet Hürriyet’le yollarımızın ayrıldığı doğrudur. Bunun adına tam anlamıyla kovulma diyebilir miyiz bilmiyorum. Anlaşmalı bir şekilde saygılıca yol arkadaşlığımıza son verdik. Sayın Aydın Doğan’la görüşmeyeli belki de en az 3 yıl olmuştur. Bu kararı kim neden verdi inan ben de bilmiyorum. Bunu ben de bilmiyorum. Her şey daha çok yeni. İlerleyen günlerde öğreneceğim. Hürriyet’i seviyordum, gazeteme ve karara da saygım sonsuz”

 

Kabataş için özür dilemişti

Gezi Eylemleri sırasında Z. D. isimli bir kadın Star yazarı Elif Çakır’a konuşmuş, Kabataş’ta bebeği ile birlikte beklerken aralarında deri eldivenlilerin de olduğu bir grup erkek tarafından taciz edildiğini iddia etmişti. Erdoğan da konuyla ilgili “Benim başörtülü bacıma saldırdılar” demişti.

Konuyla ilgili Twitter’dan yazan İsmet Berkan “Çok ama çok acı bir öykü. Maalesef gerçek” yazmış, İsmail Saymaz’ın “Görüntüleri izlediniz mi?” sorusuna “Evet” cevabını vermişti.

untitled-1

Taciz iddiasının yalan olduğunun görüntülerle ortaya çıkmasının ardından Berkan’a ve konuyla ilgili benzer tutum alan diğer gazetecilere tepki büyüdü.  Berkan bunun üzerine “Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm.Bu satırları okuyanlar da lafı dolandırmadan anlasınlar; “Aslında şunu diyor”, “Yok canım böyle demek istiyor”, “Öyle değil böyle” falan yok.Üzgünüm.Ve özür diliyorum.” demişti.