07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Jetle Künefe Servisi Yapan Adamı Tanıyalım
Jetle Künefe Servisi Yapan Adamı Tanıyalım

Jetle Künefe Servisi Yapan Adamı Tanıyalım

Yunanistan’ın ünlü tatil adası Mikonos’a özel jetiyle künefe servisi yaptırmasayla adı duyulan işadamı Ekim Alptekin AKP döneminde büyüyen işadamlarından. 1977 yılı Ankara doğumlu. 2011 yılında kurulan EA İnşaat şirketiyle İstanbul gayrimenkul sektörüne girdi. Kartal Kule ve Beykonak Evleri projelerini yaptı. Ekim Alptekin ABD’de jet motoru üreten Eclipse’nin de ortakları arasında bulunuyor …Jetle künefe servisi yapan Ekim Alptekin’i daha yakından tanıyalım..

Ekim Alptekin,  T.C. Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına faaliyet gösteren dernekler statüsüne alınan Türk Amerikan İşadamları Derneğinin (TABA) Genel Başkanlığını yaptı, halen de Türkiye ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı..

Nikah şahitleri; Bakan Hilmi Güler ve AKP’i vekil Şaban Dişli

AKP ile ilişkileri TABA ve TAİK başkanlığı yaptığı dönemde gelişti. Aynı zamanda da işleri büyüdü. Ekim Alptekin’in AKP ile teması TABA ve TAİK başkanlığı yaptığı dönemden çok daha öncesine dayanıyor. 2007 yılında gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile evlendi. Nikah şahitleri ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile AKP  Sakarya Milletvekili Şaban Dişli idi. Ekim Alptekin ile Aslı Aydıntaşbaş bir süre sonra boşandı.  Şaban Dişli 2008 yılında rüşvet aldığı ortaya çıkınca AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Rüşvet olayını da hatırlayalım;

Rüşvet protokolü yaptılar

Dönemin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu rüşveti belgeleriyle açıklamıştı. Belgeye göre;  AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile Akademi Ofset’in sahibi Mehmet Karasu arasında iki şahidin tanıklığıyla imzalanan protokol, 31 Ağustos 2006 tarihini taşıyordu. Protokolde, Silivri’deki üç parsel arazinin 2.2 milyon dolarının banka kredisi, bir kısmının da öz kaynakla karşılanarak “tüm ticari taramalar ve imar değişiklikleri sonrasında” 8.6 milyon dolara satılması ve Dişli’ye 1 milyon dolar ödenmesi hükme bağlanıyordu.

Şaban Dişli’nin rüşvet prorokolü yaptığı isim Mehmet Karasu ile Ekim Alptekin’in yolları 2012 yılında kesişti. Ekim Alptekin’in şirketi EA İnşaat, Kartal Kule’nin ardından 110 milyon dolarlık 2. projesi olan Beykonak Evleri’de proje danışmanlığını Mehmet Karasu yaptı.

Gezi Sansürcüsü “Artı 1 tv ” ve Tuhaf İlişkiler

Mehmet Karasu adı Gezi Direnişi döneminde yeniden yeniden gündeme geldi. Gezi Direnişi’nin sembol kanallarından olan Artı 1’in sahibi görünen Altan Ertürk’ün gizli ortağı Mehmet Karasu idi. Gezi yayınlarının sansür edilmesinin arkasında da yine AKP’ye yakın Mehmet Karasu vardı. Altan Ertürk ve Mehmet Karasu’nun Gezi yayınlarını sansür etmeye kalkışması sonrası  Artı 1’den Uğur Dündar, Mustafa Hoş, Banu Güven, Tuncay Mollaveisoğlu, Haluk Şahin, Özlem Gürses, Barbaros Şansal gibi isimler istifa etmişti. O dönemde Altan Ertürk ve Mehmet Karasu’nun bir diğer gizli ortağının jetle künefe servisi yapan Ekim Alptekin olduğu ileri sürülmüş ancak Ekim Alptekin yaptığı açıklamada EA İnşaat’ın Mehmet Karasu ve Altan Ertürk ile ortaklığı bulunmadığını açıklamıştı.

Ekim Alptekin 2009’da AKP’ye yakın işadamı Cihan Kamer ile Myjet isimli hava taksi şirketi de kurdu. Son olarak Tayyip Erdoğan’ın  Amerika ziyaretindeki heyette yer alan Ekim Alptekin  “Bu dönemde bölgede ciddi sıkıntı var. Buna rağmen, Türkiye’nin büyüme beklentileri çok iyi ve bu dikkat çekiyor. Türkiye’ye istikrarsız bölgede, istikrar cenneti gözüyle bakılıyor.”  demişti.

Ekim Alptekin 17 Haziran’da Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti.