07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İtalya’da Mülteci Çocuk Ayıbı
İtalya’da Mülteci Çocuk Ayıbı

İtalya’da Mülteci Çocuk Ayıbı

Dünyaca ünlü alışveriş sitesi Amazon’da, İtalya’da başlayan karnaval kutlamaları için ‘mülteci çocuk kostümü’ satılması ülkede infiale yol açtı.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, amazon.it sitesindeki ‘karnaval kostümleri’ bölümünde, ellerinde bavullarıyla iki çocuk mankenin giydiği ‘mülteci kostümleri’ 24 ile 36 euro arasında değişen fiyatlarla satılmaya başladı.

Satışa çıkarılan söz konusu kostümlerin 20’nci yüzyılın ilk yarısında Dünya Savaşı’ndan kaçan mültecileri yansıttığı belirtilse de, site kullanıcıları, son yıllarda yaşanan mülteci dramı sürerken böyle bir ilan verilmesini “duyarsızlık” ve “utanç verici” olarak niteledi.

Kullanıcılar, “Mülteci olmanın ve savaştan kaçmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz!”, “Gidip gerçek mültecilerin arasında dolaşın da ne büyük bir salaklık yaptığınızın farkına varın” diye tepki gösterdi.

Sitenin basın ofisi tarafından yapılan açıklamada “Kullanıcılardan şikayet gelmeye başlayınca bu uygunsuz ürünü siteden kaldırmak için hemen harekete geçtik” denildi.