07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte O Karakaya Mesajı
İşte O Karakaya Mesajı

İşte O Karakaya Mesajı

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü 31 Aralık’ta medyaya bilgilendirme maili atıyor. Bu mailde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit aileleri Konfederasyonu’nun etkinliğine yardımcı olunmasını istiyor. Bu “yardımcı olunmasını” istediği kısım ayrı bir tartışma ama Tuğgeneral Özkürkçü, aynı mail içinde Hasan Karakaya’nın ölümüne de değiniyor. Mailde şu ifade yer alıyor;
“Bu vesileyle Medine’de Hakk’ın rahmetine kavuşan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya ağabeyimize de Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve çalışanlarına sabır ve metanet diliyor. Mekanı cennet olsun diyorum”

522439
Tuğgeneral Özkürkçü’nün bu mesajından sonra bizzat telefon edip etmediği henüz bilinmiyor. Yeni Akit’te yer alan haberde ise şöyle denilmişti.

“Usta kalem Hasan Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya ile görüşen Tuğgeneral Özkürkçü, Hasan Karakaya’nın Türkiye’nin en önde gelen gazetecilerden olduğunu belirterek, ‘Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir.’ dedi. Vefatıyla birlikte Türk gazeteciliği açısından yeri doldurulamayacak bir boşluğun oluşacağını söyleyen Özkürkçü, başta ailesi olmak üzere, Akit camiasına, Türk Basınına ve okurlarına, Genelkurmay Başkanlığı adına başsağlığı dileklerini iletti.”