07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Darbeciler Halka Böyle Ateş Açtı

İşte Darbeciler Halka Böyle Ateş Açtı

Darbe girişimi gecesi Boğaziçi köprüsündeki olayların MOBESE kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde darbecilerin halka ateş açtığı anlar da saniye saniye yer alıyor.

İşte o görüntüler;

 

15 Temmuz akşamı, saat 21.38’de Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu yakasında köprü trafiğini kapatmak üzere bir askeri araç ve ardından bir itfaiye aracı hareket ediyor. Saat 21.46’da ise köprünün Avrupa’ya geçişi askeri araç tarafından kapatılıyor ve trafik tamamen durduruluyor.

Önce Tankla ateş ediliyor

Boğaziçi Köprüsü’nün Anadolu yakasını gösteren kameralarda, saat 00.54’te Altunizade yönünden gelen 2 tankın, köprüye doğru hareket ettiği görülüyor. Saat 01.30 sıralarında vatandaşlar da köprüde toplanmaya başlıyor. Uzun süreli bekleyişin ardından gün ağarırken, tanktan metrobüs duraklarının olduğu noktada bekleyen vatandaşların üzerine doğru atış yapılıyor. Alevler içerisinde kalan vatandaşlar can havliyle kaçışıyor. 05.28’de meydana gelen olayda bir kişi hayatını kaybetti.

Boğaziçi Köprüsü’nü gösteren Mobese görüntülerinde, darbeciler saat 06.10’da ellerini havaya kaldırarak silahsız bir şekilde teslim olduğu görülüyor. Vatandaşların askere tepkisi, yüzlerce vatandaşın askerlere doğru koşuşu ve yaşanan arbede kameralarca kaydedildi. Saat 10:30’a gelindiğinde köprü çift yönlü olarak trafiğe açıldı.