07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Adım Adım Sultanahmet Saldırısı
İşte Adım Adım Sultanahmet Saldırısı

İşte Adım Adım Sultanahmet Saldırısı

İstanbul polisi, Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bomba saldırısının ardından  Fatih, Zeytinburnu ve Beyoğlu ilçelerinde yaptığı baskınlarda 7 Suriyeliyi gözaltına aldı. İntihar eylemcisi ile ilgili de detaylara ulaştı.

İşte Sultanahmet’teki intihar eylemi sonrası soruşturmada gelinen son gelişmeler;

Gözaltına alınan 7 kişiden 4’ü canlı bomba ile birlikte Türkiye’ye gelenler

Gözaltına alınan şüphelilerden 4’ünün canlı bomba Nabil Fadlı ile beraber 5 Ocak Salı günü sığınmacı olarak Zeytinburnu Göç İdaresi Başkanlığı’na giderek parmak izi verdiği ve bildirdiği adreste birkaç gün kaldıktan sonra da sırra kadem basan kişiler olduğu öğrenildi.

Başlıksız-1

Türkiye’ye nasıl girdi?

Canlı bomba Nabil Fadlı ve yanında gelen Suriyeli 4 arkadaşının izlerine, Türkiye’ye geldikten sonra yılbaşından yaklaşık 1 hafta önce Şanlıurfa’da ulaşıldı.  Fadlı ve 4 arkadaşın Şanlıurfa’dan sonra Ankara’ya geldiler. Ankara’da çeşitli adreslerde birkaç gün kalan canlı bomba ve arkadaşları buradan İstanbul’a geldiler. Burada ise Fatih ve Zeytinburnu’nda  Suriyeli mültecilerin kaldığı kiralık evler ve çeşitli pansiyonlarda konakladılar.

3 Suriyeli’nin El Muhaberat bağlantısı var

Emniyet yetkilileri gözaltına alınan diğer 3 Suriyelinin ‘El Muhaberat’ ile bağlantılı kişiler olduğunu öne sürdü. Polise göre, canlı bomba Fadlı ile İstanbul’da buluşarak saldırı planlarını aktaran ve patlayıcıları vererek yönlendiren şüpheliler bunlardı.

2 el bombası ve özel hazırlanmış intihar yeleği

10 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren canlı bomba Nabil Fadlı, Sultanahmet Camii D kapısı’ndan çıkarak meydan da gezen turist kafilesinin yanına geldikten bir süre sonra peylemi gerçekleştirdi. Fadl, önce yanında bulunan 2 el bombasından birincisinin pimini çekti,  patlamayınca 2. el bombasının pimini çekerek patlamayı gerçekleştirdi. Fadlı’nın saldırı sırasında üzerinde ‘RDX’ ve ‘TNT’ karışımı patlayıcıların bulunduğu özel dizayn edilmiş bir intihar yeleği de vardı.