07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İstanbul Üniversitesi’nde Soruşturma Rezaleti
İstanbul Üniversitesi’nde Soruşturma Rezaleti

İstanbul Üniversitesi’nde Soruşturma Rezaleti

“Bu suça ortak olmayacağız” adı altında hazırlanan barış bildirsine imza atan akademisyenler hakkındaki soruşturma sürüyor. İstanbul Üniversitesi’nde bildiriye imza atan 53 akademisyenin idari soruşturması için veterinerlik fakültesinden atama yapıldı. Soruşturma kapsamında da Akademisyenlere ilginç sorular yöneltiliyor.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan 1128 akademisyen hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef göstermesiyle YÖK harekete geçmiş, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde birer birer idari soruşturmalar başlatılmıştı.

Soruşturmayı Veterinerlik Fakültesi Besin Ve Gıda  Bölümünden atama

Cumhuriyet Gazetesi’nden Canan Coşkun’un haberine göre, İstanbul Üniversitesi’ndeki 18 profesör, 8 doçent, 15 yardımcı doçent, 11 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 53 akademisyen ve 6 öğrenciye de idari soruşturma başlatılmıştı. Rektörlük tarafından oluşturulan idari soruşturmayı yürütmekle görevli komisyonda ise İktisat ve Hukuk Fakülteleri’nin yanı sıra Veterinerlik Fakültesi Besin ve Gıda Hijyeni bölümünden bir öğretim üyesinin olması dikkat çekti.

İdari soruşturma kapsamında akademisyenlere şöyle sorular yöneltildi:

– Müzakere yoluyla çözüm olabileceğine inanıyor musunuz?

– Bildiriyi okuyarak mı imzaladınız?

– Hangi sendikaya üyesiniz?

– Olayın taraflarıyla aranızda akrabalık bağınız var mı?

– Olayın taraflarıyla aranızda husumet bağı bulunmakta mıdır? Kimler başlattı?

– ‘Kasıtlı kıyım’la neyi kastediyorsunuz?  Bildiriyi kim yazdı?

– Bildirinin barışa katkısı olacağına inanıyor musunuz?

– Niçin PKK’ye aynı eleştirileri yöneltmiyorsunuz?

Sözleşmeleri uzatılmadı

Bu arada, bildiriye imza atan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ve Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca’nın da Mersin Üniversitesi tarafından sözleşmeleri uzatılmadı.

Şener yaptığı açıklamada, “Bizim üniversitede resmi soruşturma açılmamasına rağmen, bunu beklemeden süresi dolan sözleşmelerimizi uzatmayarak kamu üniversiteleri içerisinde bir ilke imza attı” dedi.