07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » IŞİD Yayıncısına Bakanlık Desteği
IŞİD Yayıncısına Bakanlık Desteği

IŞİD Yayıncısına Bakanlık Desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, IŞİD’in propaganda kitabı olan “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı kitapçığı basan İstanbul’daki Guraba Yayınevi’nden birçok kitap aldı. Bakanlığın bu kitapları Türkiye’deki halk kütüphanelerine dağıttığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İklim Öngel’in haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından halk kütüphanelerine dağıtılan kitaplar arasında, ‘Kadınlara yönelik otuz şer’î yasak’, ‘Kur’ân ve sünnet’in ışığında cihâd eğitimi’ de var.

IŞİD militanlarının Şeddadi’de savundukları bir hastanede geride bıraktıkları eşyalar arasında “Esad’ın suç rejimine karşı ideal mücadele dersleri” adlı bir kitap bulunduğu, bu kitabın İstanbul’da bulunan bir yayınevinde basıldığı kamuoyuna duyrulmuştu. A

IŞİD’ci Yayın Evine Maddi Destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne ait, kütüphanelere alınan kitapların yer aldığı resmi internet sitesinde yayıncının IŞİD militanlarından geriye kalan eşyalar arasında bulunan kitabın basıldığı İstanbul’daki Guraba’nın bastığı birçok kitabın halk kütüphanelerinde bulunduğu anlaşılıyor. Bu durumun IŞİD kitabını basan yayınevine ciddi maddi destek olduğu düşünülüyor.