02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » İhale Mafyası İBB’de
İhale Mafyası İBB’de

İhale Mafyası İBB’de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İktisadi teşekkülü olan İSFALT’ın  ihalesinde üç şirkete ayrıcalık tanındı. İhaleye girmek isteyen diğer şirketler silahlı kişiler tarafından engellendi. İhale karakolda taşındı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Hazal Ocak’ın haberine göre AKP’ye yakınlığıyla bilinen işadamı Adnan Kanıtoğlu’na ait Sare firmasının da aralarında bulunduğu 3 şirkete ayrıcalık tanındı. Diğer şirketler ise ihaleye girmemesi için silahlı kişiler tarafından engellendi, teklifleri yırtıldı. Cumhuriyet Savcısı Ömer Boydaş, ‘ihale kanununa muhalefet’ suçundan soruşturma başlattı.

Silahlı Mafya Tetikçileri Teklif Zarflarını Yırttı

İBB şirketlerinden İSFALT, 29 Şubat 2016 tarihinde İstanbul geneli ulaşım yol güzergâhlarında asfalt sanat yapıları ve yol yapım ile onarım işi yapım ihalesini yaptı. İhale yaklaşık 25 milyon liralık işti. Yapılan şikâyet dilekçesine göre ‘ihaleye giren bazı firmalar ihale günü silahlı kişiler tarafından engellendi’ ve ‘teklif zarfları yırtıldı’. Teklif vermeyi başaran diğer firmaların ise tekliflerinin ayrı bir odada saklandığı öne sürüldü.

İhaleyi AKP’den Tuzla Belediye Meclis Üyesi Adayı Kazandı

İSFALT A.Ş., 21 Mayıs 2015 günü “İstanbul Geneli Ulaşım Yol Güzergâhlarında Asfalt, Sanat Yapıları ve Yol Yapım, Onarım İşi” ihalesini de tek teklifle Sare Motorlu Araçlar İnşaat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şirketi ile Asfalt Yapı İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şirketi ortak girişimi aldı. Ortak girişim söz konusu ihaleyi 6.9 milyon liraya aldı. Kanıtoğlu, 2014 belediye seçimleri için, AKP’den Tuzla Belediye Meclis üyeliğine aday adayı olmuş ancak seçilememişti.