07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İğrenç İddia
İğrenç İddia

İğrenç İddia

İzmir’de Bornova Körfez Özel Eğitim Merkezi’nde Bitki Bilim dersine giren 61 yaşındaki öğretmen Şevket G., okuldaki üç zihinsel engelli öğrencisine cinsel istismar ve saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Olay  durumdan şüphelenen iki öğretmenin öğrencilerle konuşmasıyla ortaya çıktı.

9 Eylül gazetesinden Emre Döker’in haberine göre, Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce okulda Bitki Bilim, Bahçecilik dersi için görevlendirilen Şevket G.’nin bir süredir çocuklara cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. Olayın öğrenilmesinin ardından okul idaresinin durumu ailelere bildirdi. Aileler de öğretmenden şikayetçi oldu. Bunun üzerine öğretmen Şevket G., İzmir Emniyeti Ahlak Büro Ekipleri’nce gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nın başlattığı soruşturma kapsamında suç delili olarak sadece Şevket G.’nin flaş belleklerine el konuldu.

Engelli öğrencilere cinsel içerikli fotoğraf ve video izletmiş

Cinsel istismara uğrayan üç engelli kız öğrencinin ifade vermesi için psikolog, avukatlar uzun uğraşlar verdi. Kız öğrencilerin verdikleri ifadelerinde öğretmenlerinin sürekli biri siyah ve biri kırmızı olmak üzere 2 adet flaş bellek taşıdığını, sınıfta bulunan 7 erkek öğrenciyi sınıftan çıkarttıktan sonra cinsel içerikli fotoğraf ve videoların bulunduğu flaş belleği bilgisayara takıp kendilerine izlettiğini, sınıfa birinin gelmesi ile birlikte diğer belleği bilgisayara takarak kendilerine ağaç ve çiçek fotoğrafları gösterdiğini kaydetti. Öğretmen Şevket G.’nin sürekli olarak vücutlarının belli bölgelerine elle dokunduğunu da anlattı.

Öğrencileri tehdit etti iddiası

Yaşadıklarını kimseye anlatmamaları konusunda sürekli tehdit edildiklerini belirten kız öğrenciler, “Sürekli bize ‘eğer size yaptıklarımı kimseye söylerseniz üçünüzü bodrum katına indirip farelere yediririm’ diyordu” dedi. Öğretmen Şevket G., emniyet ve savcılıkta verdiği ifadede ise iddia edilen cinsel istismar olayını redderken, ifadesinde sürekli cinsel istismara maruz bırakılmış kız öğrencilerini suçladığı öne sürüldü. Şevket G., el konulan flaş belleğinde ise cinsel içerikli videoların olabileceğini de açıkladı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edilen öğretmen, çıkarıldığı 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.