07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hava Kuvvetleri İmamından Clinton’a 5 Bin Dolar
Hava Kuvvetleri İmamından Clinton’a 5 Bin Dolar

Hava Kuvvetleri İmamından Clinton’a 5 Bin Dolar

“FETÖ” soruşturmasında firari ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ olarak aranan Adil Öksüz’ün, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olarak yarışan Hillary Clinton’un kampanyasına bağış yaptığı ortaya çıktı.

USA Today’in haberine göre, Öksüz 27 Haziran 2014’te, o dönem Hillary Clinton’un başkanlık seçimlerinde aday adayı olması için çalışma yürüten ‘Ready for Hillary PAC’ adlı gruba 27 Haziran 2014’te 5 bin dolar bağışta bulundu.

Bağış Harmony’den

Öksüz bu bağışı “Harmony” adlı şirket üzerinden yaptı. Şirket 2010 yılında Öksüz tarafından New Jersey’de ticaret siciline kaydedildi. ABD yasaları uyarınca, yabancılar seçim kampanyalarına bağış yapamıyor ancak ABD’de faaliyet yürüten, sahibi ABD vatandaşı olmayan şirketler, ABD vatandaşı yöneticilerinin kararı olursa kampanyalara bağışta bulunabiliyor. Clinton’a yapılan bağışın, Harmony’nin yaptığı tek bağış olduğu belirtiliyor. Şirketin bir kağıt üretim şirketi olduğu iddia edilse de, belirtilen telefon numarasına ulaşılamıyor ve gösterdiği adres Lodi karayolu üzerinde bir ikinci el araba satışı mekanı.