07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Halk İsterse Birden Fazla Parlamento Kurar”
“Halk İsterse Birden Fazla Parlamento Kurar”

“Halk İsterse Birden Fazla Parlamento Kurar”

HDP grup toplantısından konuşan Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş dokunulmazlık fezlekelerinin Anayasa Komisyon’nda kabul edilmesi ve yaşananlarla ilgili konuştu:Siz buraya seçimle, biz de KPSS ile gelmedik. Ana sütü gibi helal oylarla geldik. Halk isterse birden fazla parlamento kurar.

İşte Demirtaş’ın konuşmasından ilgili bölümler:

 

“Zorbalıkla ülkeyi dizayn etmeye çalışıyorlar”

-Bize hiç bir yere kaçamazlar diyor sen neredeyse genel başkanlıktan atılacaksın. Şu guruba bakarak utanır insan biraz. Biz kendimiz için direnmiyoruz. Fakat mesele biz değiliz, halkın iradesi. Biz o iradeyi koruyoruz komisyonda. AKP’nin seçip komisyona gönderdiği tetikçi ekipten de anlaşılıyor ki zorbalıkla ülkeyi dizayn etmeye çalışıyor. Dün komisyonda özellikle kafası basmayan bir grup tetikçiyi kazma, sopa, kalas olarak kullanmak üzere özelikle seçmişler. Stajyer başbakan da bunları kutluyor. Ya senin teskereni yazmışlar, senin haberin yok.

“Biz buraya KPSS ile gelmedik”

-Milletvekili arkadaşlarımız, Saray’ın soytarılarına karşı milletvekili nasıl olunur, onu ortaya koymuştur. Öyle bir noktaya getirdiler ki, sanki biz kendimiz için korkuyoruz. Dokunulmazlık değil, darbe sürecini durdurmaya çalışıyoruz. Bunların yaptığı milletvekillerimizi AKP hukuk komisyonu olan mahkemelerin önüne atmak. Peki biz sessiz mi kalacağız? Hayır. Bizi, kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. mahkemeye gitmeyeceğiz! Siz buraya seçimle, biz de KPSS ile gelmedik. Ana sütü gibi helal oylarla geldik. Bu Meclis halkındır, size öğreteceğiz!

“Halk isterse birden fazla parlamento kurar”

-Parlamentoları halk kurar. Ve halk isterse, birden fazla parlamento da kurar. Halk öyledir! Darbeye karşı durmak isteyen tüm milletvekillerini, Saray’a karşı halkın yanında olmaya çağırıyorum. AKP yenilecektir. Saray yenilecektir. Bundan şüpheniz olmasın. Biz kazanacağız!