07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Hakim Erdoğan’ı Nasıl İpten Aldı?
O Hakim Erdoğan’ı Nasıl İpten  Aldı?

O Hakim Erdoğan’ı Nasıl İpten Aldı?

Tayyip Erdoğan’ı 2002’de idam cezası ile tutuklanmaktan kurtaran hakim Ramazan Aksan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı yapıldı.

HSYK tarafından ataması yapılan hakim Ramazan Aksan ile Erdoğan’un yolu 2002 tarihinde kesişti.

Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, Erdoğan’ın 1993 yılında Refah Partisi il başkanı iken Rize’de yaptığı konuşmaya soruşturma açtı. Nuh Mete Yüksel soruşturmayı, Türk Ceza Kanunu’nun “devletin anayasa ve temel nizamlarını bozma” başlıklı 146’ncı maddesine göre açmıştı. Yüksel Erdoğan’ı idam cezası istemiyle mahkemeye sevk etti.

Erdoğan DGM’ye ifade vermeye gitti. 2 No’lu DGM Yedek Hakimi Ramazan Aksan, Savcı Yüksel’in bu talebini reddetti. Ve Erdoğan’ı serbest bıraktı.

Erdoğan Rize’de Ne Demişti?

Erdoğan idam talabiyle mahkeme karşısına çıkaran Rize konuşmasında  neler vardı? Onu görelim;

İntihar cellatlığı: Terör, PKK, Güneydoğu sorunu. Yüzlerce evladını kaybeden bu millet acaba nedenini araştırdı mı? 20 yaşındaki yavru Güneydoğu’ya gönderiliyor. Daha silah tutmasını bile bilmiyor. Ya 10 tane mermi atmıştır ya 11 tane. Ve bu yavrumuz her gün yüzlerce mermi atanların karşısına dikiliyor. Niçin? Bu ülkeyi korumak için. Bunun adı bu ülkeyi korumak değildir. Bunun adı, ana kucağından alınan mazlum yavruları teröristin kucağına atmak suretiyle intihar cellatlığından başka bir şey değildir.

TV’leri geneleve benzetti: Özel sektöre ait 3, devlete ait 6 kanal var. 9 kanaldan şu anda Türkiye’nin televizyonları zehir kusuyor. Pislik kusuyor. Namusumuzu sokaklara döktüler. TV ekranlarından mankenlerin vücutlarını teşhir etmek suretiyle adeta devlet her eve bir kerhane kurmuş durumda.

TÜSİAD’a da çattı: 14 asır önce işadamları Suud’dan kalkar, yakın yerlere ticaret kervanları düzenlerlerdi. Yanlarında irmik helvası taşırlardı. TÜSİAD yurt dışına işadamlarını götürdü. Onlar yanlarında irmik helvasından yapılanları değil, alçıdan betondan yapılmış olanları götürdüler.

Taliban’a destek: Afganistan’da inekler kaldırıldı. Afganistan’da İslam Cumhuriyeti kuruldu, tebrik ediyoruz ama bitmedi. Orası bitti, bak şimdi Tacikistan da ayakta. İnanıyorum ki onlar da zafere koşacak, Hiç endişeniz olmasın. Bunların zihniyetinde Batı’ya kulluk var, ineklere kulluk var.

Savulun İslam geliyor: Babamın oğlu dahi olsa benimle aynı davayı paylaşmıyorsa ben öyle bir kardeş tanımıyorum. Ne demiş şair “Mihraptan ilahi kelam geliyor. Yere düşmüş gökten selam geliyor. Ne para ne pul, ne makam, ne mevki, savulun kalplere İslam geliyor.

tayyipdgm

İfadesinde Ne dedi?

Erdoğan Rize’de bunları söylüyordu. Peki ifadesinde ne demişti? Hepsini inkar etti. Hatta konuşma görüntüleri olmasına rağmen “bu ben değilim” dedi .Ve ekledi ” ogün söylediklerime bugün katılmıyorum”…. Erdoğan’ın ifadesi söyleydi;

“1992’de Rize’de yaptığım konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tahkir ve tezyif amacıyla hiçbir şey söylemedim. Eleştirilerim o günkü terörle mücadele politikasına yöneliktir. Sözlerimin bir tek siyasi muhatabı vardır. O da hükümettir. Siyasi bir eleştirinin muhatabı Türk Silahlı Kuvvetleri olamaz. Orduyla sorunum geçmişte olmadı. Bugün de olamaz. Ordu gözbebeğimizdir. İrticalen yapmış olduğum bu konuşmanın sert olduğunu kabul ediyorum. Konuşmalar o günün psikolojik şartlarında sloganik ve retorik ifadelerdir. O gün söylediğim bu tür sözlere bugün katılmıyorum. Ancak Rize’de yapılmış bir konuşmayla ilgili Ankara’da soruşturma yapılmasını anlayabilmiş değilim. suçlamaları kabul etmiyorum…

Böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamadığım gibi çözümünden oluşan yazı içinde tutarsızlık vardır. Bu nedenle ben yapmış olamam. Kabul etmiyorum. Benim soruşturmaya konu tüm konuşmalarım incelendiğinde ülkenin birliğini bütünlüğünü savunduğum ortaya çıkacaktır”

Bugün Ankara Bölge Adliye Mahkeme Başkanı yapılan Ramazan Aksan 146. maddeden gelen bir tutuklama talebine ilk kez uymamış ve Erdoğan’ı serbest bırakmıştı.

Fethullah Gülen’i de Tutuklamadı

Ramazan Aksan sadece Erdoğan’ı değil Fethullah Gülen’i de tutuklamamıştı. Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel,  3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu`nun 7. maddesi uyarınca soruşturma yürüttüğü Fethullah Gülen`in gıyaben tutuklanması için 3 Ağustos 2000 tarihinde, Ankara 1 No`lu DGM Yedek Hakimliği`ne başvurmuştu. Yedek Hakim Ramazan Aksan, başvuruyu 7 Ağustos 2000 tarihinde sonuçlandırarak, Gülen`in gıyaben tutuklanması istemini reddetmişti.