07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hain Saldırı
Hain Saldırı

Hain Saldırı

İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu yakınında, Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalardan biri eski Beleştepe olarak bilinen noktada bombalı araçla gerçekleşti. İkinci saldırı Maçka Parkı’nda canlı bombayla düzenlendi.

Süleyman Soylu 04.20’de yaptığı açıklamada;

“Çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde el düzenekli olduğunu tahmin ettiğimiz bir araç el düzeneği ile patlatıldı. Orada şehit ve yaralılarımız oldu. Yine bir dakika sonra Maçka’da bir şüpheli polislerimiz tarafındna tespit ediliyor. Çevresi polislerimiz tarafından sarılıyor. Ancak araç patlamasından hemen sonra o da kendisini patlatıyor.

Bu iki patlamada 29 şehidimiz var. 2’si sivil ve 27’si polis. 166 yaralımız var. ” dedi

Tayyip Erdoğan, bu gece, Beşiktaş’ta, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildiğini belirterek, “Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır. Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır.” dedi

Beşiktaş Kulübü yaşanan hain saldırıda  Vodafone Arena’dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyesi Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu’nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şehit sayısı artıyor:38 şehit 155 yaralı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11:35 civarında yaptığı yeni açıklamada ise şehit sayısının 38’e yükseldiğini duyurdu. Soylu şehitlerden 30’unun polis olduğunu belirtti. Şehitlerden 7’si sivil. 1 kişinin kimliği ise belirlenemedi. 14’ü yoğun bakımda 155 yaralı var.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

patlama1

1 günlük milli yas ilan edildi

İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybetmesine, 166 kişinin de yaralanmasına sebep olan saldırılar nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildi.