07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hafıza Unutmaz Ali Şen
Hafıza Unutmaz Ali Şen

Hafıza Unutmaz Ali Şen

3 Temmuz sürecinde Cemaatin Fenerbahçe’yi ele geçirme bilgi/belgelerine karşı göğsünü siper eden Fenerbahçe eski Başkanlarından Ali Şen bugün “FETÖ” diyenler kervanına katıldı. Ali Şen’in bugün yaptığı açıklamadan satır başları şöyle;

-Fenerbahçe hiçbir ülkeyle kıyaslayamayacağınız kadar güçlü bir sivil bir örgüttür. Fenerbahçe taraftarlarının teşkil ettiği birlik ve beraberlik, 1918 yılında işgal kuvvetleri takımıyla maç yapıp yendikleri zaman başladı.

-Bana daha önce sorarlardı, ‘cemaat Fenerbahçe’yi ele geçirir mi?’ diye. Ben de demiştim, ‘cemaat, Fenerbahçe’yi ele geçirmesi mümkün olmayan bir güçtür.’ Çünkü Fenerbahçe’yi hiçbir gücün ele geçirmesi mümkün değildir. Dünyanın en büyük gücü Amerika Birleşik Devletleri’nin bile…” dedi.

-FETÖ de Fenerbahçe’yle uğraşmaya başladığı zaman, zaten bence en baştan bile ele geçiremeyeceğini, Fenerbahçe’yi sarsamayacağını biliyordu. Geldiğimiz bu aşamada da bütün Fenerbahçeliler bu kulübün bir üyesi olmaktan gururların ötesinde keyifli.”

9 Mayıs 2012’de NTV Spor Radyo’da programa katılan Fenerbahçe eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın “bu şike davası değil, Fenerbahçe’yi ele geçirme operasyonudur” iddiasına katılmadığını söylemiş ve şöyşe konuşmuştu;

-Şike davası kesinlikle siyasî değildir. Cemaatin Fenerbahçe’yi ele geçirme çabası içinde olduğuna da asla inanmıyorum. Bu davanın siyasi bir dava olduğuna asla ve asla katılmıyorum.

-Bir defa, kim ne diyecekse açık açık söylemesi lazım. Cemaat olarak; Gülen Hoca’ya atfen söyleniyor değil mi? Asla katılmam.

-Ben kulüp başkanıyken, Fetullah Gülen Hoca’nın vermiş olduğu iftar davetlerine katılmıştım. Kendisini dinlemişliğim vardır; çok da güzel şeyler anlatmıştı. O kişilerin, cemaatin; neden Fenerbahçe Kulübü’nü ele geçirme çabaları olsun? Böyle bir şey olabilir mi? Beni buna asla ve asla, kimse inandıramaz.

-Ali Şen ‘i herkes tanır! Bende ısmarlama laf olmaz; inandığımı söylüyorum; bunlar sadece boş laf! Bir şey biliyorsa da söylemesi lazım Aziz Başkan’ın. Bu insanları böyle bir şey ile suçlamanın da ne kadar yersiz olduğuna inanıyorum. Bilenler çıksın; biz de öğrenmiş olalım.”

Ali Şen Fenerbahçe taraftarının Fethullah Gülen Cemaati’nin Fenerbahçe’ye operasyon yaptığını deşifre etmesinden sonra Zaman Gazetesi’nin “insaf’a davet” korosunda da yer almıştı

cemaat