07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Güvenlik Zaafiyeti Yok, 11 Ölü Var
Güvenlik Zaafiyeti Yok, 11 Ölü Var

Güvenlik Zaafiyeti Yok, 11 Ölü Var

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Sultanahmet’teki intihar saldırısında güvenlik zaafiyeti olmadığını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Haseki Eğitim ve Araştırması Hastanesi’ni ziyaret ederek, Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan canlı bomba saldırısında yaralanan kişilerin durumu ile ilgili bilgi aldı.

“Güvenlik zaafiyeti yok”

Hastane çıkışında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “güvenlik zaafiyeti var mı?” sorusuna; “Hayır güvenlik zafiyeti söz konusu değil. O meydandan gerekli şeyler yapılmış. Hatta güven timleri tarafından o alanda 5-10 saniye öncesinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmışlar” dedi.

“İntihar eylemcisi takip edilen biri değildi”

Kurtulmuş, “Canlı bomba takip ediliyor muydu?  sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“Hayır, takip edilmekte olan, ismi bizde olan herhalde binlerce isim var. O anlamda çok yakından takip ediliyorlar. Bu isimlerden birisi değil. Suriye’den Türkiye’ye yeni giriş yaptığı anlaşılıyor.” dedi.

Ölenlerin Kimlikleri Belli Oldu

 

Sultanahmet Meydanı’nda yaşanan canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri Adli Tıp Kurumu’nda belirlendi.

Patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Gerhard Günther Höppner, Steffen Höppner, Rudolf Krollman, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Rüdiger Karl Faber, Marianne Faber, Gernot Eike Mildner, Adolf Jurgen Glorius, Rudiger Becker.Adli Tıp’ta, hayatını kaybeden 10 kişiyle ilgili işlemlerin devam ettiği öğrenildi.