07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Tutuklanan Hakimin Annesi İsyan Etti
Tutuklanan Hakimin Annesi İsyan Etti

Tutuklanan Hakimin Annesi İsyan Etti

Gözaltı kararı çıkarılan 648 Hâkim ve savcının isimleri arasında yer alan Danıştay 4.Tetkik Hakim olarak görev yapan Türkiye’nin Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Mezunu tek idari hâkimi olan Tolga Oral da “FETÖ”cü olduğu iddiasıyla tutuklandı.  Oral’ın annesi Eride Oral duruma tepki göstererek “Geçmişimiş tertemiz, demokrat bir aileden geliyoruz. Oğlumun kurban olduğunu düşünüyorum ama ben kurban vermeyeceğim. Hele de FETÖ gibi bir örgütle anılmak bize çok dokunuyor” dedi.

İşte Tolga Oral’ın annesi Erdide hanımın isyanı;

“Oğlum 4 yıl işsiz kaldı”

Oral’ın annesi Eride Oral, cemaatlerin hiçbiri ile herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirterek ifade tutanağında oğlunu suçlayıcı hiçbir unsurun olmadığını kaydetti. Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdikten sonra oğlunun 4 yıl işsiz kaldığını dile getiren Oral 3. kez sınava girdikten sonra atandığını belirtti.

“Bank Asya sınavında bile elenmişti”

“Buna Bankasya’da dahil. FETÖ ile bağlantısı olsa herhangi bir yerde görevlendirilebilirdi. Böyle kalifiye bir elemanı 4 yıl açıkta bırakırlar mı, bu kadar mı aptallar. ODTÜ’de de mastırını yaptı. Demokrat bir ailenin demokrat bir bireyi ama maalesef kendimizi aklamaya çalışıyoruz.”