07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Geriye Kalan…Büyük Acı
Geriye Kalan…Büyük Acı

Geriye Kalan…Büyük Acı

37 can ve 37 ayrı hikaye…37 ayrı hayat Ankara Güvenpark’ta birleşti ve aynı kahbe saldırının kurbanı oldu…;İşte o yok olan hayatlardan geriye kalanlar;

 

Başkent’teki terör saldırısında yok olan hayatların her biri ayrı bir hikaye/acı barındırıyor..

Annesi hamileyken yaşamını yitiren babasını tanımadan büyüyen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak onlardan biriydi.

56e6838d18c773351851e78c

En büyük hayali iyi bir üniversiteye girmekti…10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak, annesiyle yaşama tutunmaya çalışıyordu. Ankara’daki terör saldırısı, Peri ile hayatı paylaşan annesinin de yarınlarını kararttı. Genç kızın Ayrancı Anadolu Lisesindeki fizik öğretmeni Ali Çiper, olaydan sonra her yerde Peri’yi aradıklarını ancak uzun süre kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

56e68a5118c773351851e8d1
Destina Peri Parlak annesi ile

Peri’nin babasının, annesi hamileyken hayatını kaybettiğini belirten Çiper, “Hayatta birbirlerinden başka kimseleri yoktu” dedi.

 

Galatasaray’lı Umut Bulut’un babası Kemal Bulut, Ankara saldırısında hayatını kaybetti.

CdgGy8YWIAA0UmD

Dün akşam meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirenler arasında Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut’un babası Kemal Bulut da vardı…Kemal Bulut oğlunun maçını izlemeye gitmişti. Milli futbolcu acı haberi Florya’da antrenmana çıkarken aldı…

 

CHP Keçiören eski İlçe Başkanı 65 yaşındaki Mehmet Yurtsever hayatını kaybetti.

140320161220069002731_2

Evli ve 2 çocuk babası Yurtsever, aralık ayının son haftasında Bitlis’te şehit düşen 25 yaşındaki yeğeni Uzman Çavuş Eren Kılıç’ı toprağa vermişti. Kılıç, Bitlis- Hizan karayolu üzerinde bulunan Çeltikli Karakolu yakınlarındaki Sehi Ormanları’nda askerlerin arama, tarama çalışmaları sırasında araziye yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşmüştü. Yurtsever’in ölüm haberinin ardından, sevenleri ve yakınları sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

 

Saldırıda Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can ile  arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da var.

Untitled-1

Ankaralı olan 20 yaşındaki Nusrettin Can, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisiydi. Ailesi ile birlikte Ankara’da yaşayan Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Nusrettin Can, hukuk fakültesi öğrencisi olan  arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler, akşam vakti evlerine dönerken Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdiler.

 

10 Ekim’deki Ankara Gar saldırısında arkadaşını kaybetmişti.

140320160911385480689_2

Kızılay Güvenpark’ta dünkü terör saldırısında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş’ta hayatını kaybetti. Akkuş’un yakın arkadaşı Ali Deniz 10 Ekim Ankara Garı saldırısında hayatını kaybetmişti..

ozancanalideniz

Akkuş’un yakın arkadaşının ölümün ardından 10 Ekim’de sosyal paylaşım hesabından yazdığı “Ankara’da okuyabilmekti en büyük hayali, nerden bilecekti ki?” iletisi ise binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

CdfVGuAXIAAN0Md

Ozancan Akkuş babasıyla…. O artık oğlunu böyle koklayamayacak

 

Kerim Sağlam henüz 23 yaşındaydı

140320161234239595815_2

Ankara’da dün akşamki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan 23 yaşındaki Kerim Sağlam üniversitede okuduğu Eskişehir’den ablasını ziyarete gelmişti. Tokat’ın Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğüydü. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam’ın Ankara’da yaşayan ablası Pınar Sağlam’ı ziyaret etmesi üzerine, o bu kente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Ailesinin saldırıdan sonra haber alamadığı Sağlam’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi. Abla Pınar Sağlam, sosyal medyadaki hesabından, ‘Ciğerimi söküp de gittin. O bombalar bana gelseydi ben öleydim gardaşım’ diyerek kardeşinin fotoğrafını yayınladı. Kerim Sağlam’ın cenazesi bugün Turhal’a getirilecek, yarın da ilçede toprağa verilecek.