07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Geçici Mescit İçin Ağaçları Kestiler
Geçici Mescit İçin Ağaçları Kestiler

Geçici Mescit İçin Ağaçları Kestiler

Rize Çayeli’de ilçe merkezindeki camii restorasyona alınınca AKP’li belediye çam ağaçlarının bulunduğu parka geçici mescit yapılmasına karar verdi.1 yıllık preabrik mescid için çam ağaçları kesildi.

Rize Çayeli’de ilçe meydanındaki  Hacıbaşı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alındı. Bir yıl devam edecek çalışma sırasında geçici mescit yapılmasına karar verildi. AKP’li Çayeli Belediyesi, mescidin Mesut Yılmaz Parkı’na yapılmasını uygun gördü. İş makinelerinin girdiği park alanında çam ağaçları söküldü, oturma grupları kaldırıldı. Park içerisine prefabrik malzeme ve tuğladan 150 metrekarelik geçici mescit yapımına başlandı.

CHP İlçe Başkanı:Çevrede 2 cami varken buna gerek yoktu 

CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, park alanında başlayan çalışma sonrası belediyeyi aradığını ve parkta ne yapıldığını sorduğunu belirterek, “Bitince görürsünüz” yanıtını aldığını söyledi. İlçenin tek parkına mescit yapılması kararının yanlış olduğunu dile getiren Kadıoğlu, “50 metre ileride boş bir alan var. Mescidi orada yapabilirlerdi. 200 metre mesafede 2 cami var. En son düşünülecek yere mescit yapıyorlar. Park alanı zaten küçük bir yer. Sağımızda solumuzda 2 cami varken buna gerek yoktu” dedi.

AKP’li Başkan: İlçemiz dini değerler konusunda duyarlıdır

-1087323952

Çayeli Belediye Başkanı AKP’li Atilla Esmen ise,  İlçemiz dini değerler konusunda duyarlıdır. Esnafın yüzde 80’i bu çevrede. Onlara yardımcı olmak için mescidi bu alana geçici olarak inşa edeceğiz. Eleştirenler olabilir. Burada olmasaydı az daha ileride olsaydı diyenler olabilir. Herkesin görüşüne saygılıyız. Ancak bu geniş bir kitle ile istişare sonucunda alınan bir karardır”