07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Fotoğraf İçin Tam 256 Gün Bekledi

Bu Fotoğraf İçin Tam 256 Gün Bekledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dolmabahçe’de medya patronları ile yaptığı toplantıda önemli bir detay vardı. Davutoğlu uzun süredir telefonlarına çıkmadığı ve randevu vermediği Ethem Sancak ile de bir araya geldi. Ethem Sancak’ın gazeteleri Star ve Akşam Davuoğlu ile Ethem Sancak’ın fotoğrafını 1. sayfadan gördü.

starrr

Peki Ahmet Davutoğlu neden Ethem Sancak ile yan yana gelmiyordu. Bunun 2 tane nedeni vardı.

1.Ethem Sancak’ın “Erdoğan’ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” sözleri. Davutoğlu’na göre bu sözler AKP’ye zarar veriyordu.

2.Ethem Sancak’ın 12 Mayıs 2015’de Rize Güneysu’da ‘Başkanlık Sistemi’ üzerine yaptığı konuşmada Karadeniz halkını övmek için kullandığı “Kayserililer para yoksa gitmezler. Veya Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.” sözleri Davutoğlu’nu daha da kızdırmıştı. Sancak’ın Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nu ima ettiği konuşulmuştu.

Ethem Sancak bu açıklamadan sonra Davutoğlu ile görüşmek istedi ancak bu isteği reddedildi. 28 Mayıs 2015’te özel bir uçakla Ahmet Davutoğlu’nun Siirt mitingine gitti. Ethem Sancak elindeki Akşam ve Star gazeteleri ile Kanal 24 televizyonuna da talimat vererek bu mitingi özel görmelerini istedi. Ethem Sancak aracılarla bütün medya gücüyle Siirte geldiğini ve Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmek istediğini iletti. Ancak Davutoğlu bu isteği geri çevirdi. Ne Ethem Sancak ile biraraya geldi ne de beraber fotoğraf çektirdi.

Ahmet Davutoğlu 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecinde de Ethem Sancak’ın televizyonuna çıkmadı. Gazetelerine de özel röportaj vermedi.

256 gün sonra dün Davutoğlu Dolmabahçe’de medya patronları buluşmasında Ethem Sancak’la da bir araya geldi. Bu görüşmeden sonra Davutoğlu’nun sancak medya ambargosunun sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor

Ethem Sancak’ın “Kayserililer para yoksa gitmezler. Konyalılar 360 derece dönerler” açıklaması ;