07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fırat Çakıroğlu Davası
Fırat Çakıroğlu Davası

Fırat Çakıroğlu Davası

İzmir Ege Üniversitesi’nde, geçtiğimiz yıl öldürülen Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı’nın Ege Üniversitesi sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu davasının ikinci gününde mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan sanıkların ifadelerini almaya devam etti.

Haklarında ‘kasten adam öldürme’, ‘örgüt adına suç işleme’, ‘örgüt üyeliği’, ‘yaralama’ ve suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından müebbet ve 5 ile 69 yıl arası hapis cezası istenen 1’i tutuklu 32 sanığın yargılandığı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., 10 tutuksuz müşteki sanık ile tarafların avukatları, Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı. İzleyici ve basın mensuplarına kapalı duruşmada sanıkların ifadesi alındı.

“Yüreğinde merhamet olan Fırat’ın ölümüne üzülür”

Verilen arada baba Fuat Mahir Çakıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun öldürülmesi olayına siyasi parti gözetmeksizin bakılması gerektiğini belirterek, “Yüreğinde sevgi, vicdan ve merhamet olan herkesin Fırat’ın ölümüne üzülmesi gerekiyor. Fırat’ı MHP’li olarak değil de Türkiye’nin evladı olarak görmek lazım. Biz sülalece CHP’liyiz. Oğlum bu partiye gönül vermiş. Amaçları vardı. Ama o amaçlarına ulaşmadı. Tek derdi okuyup üniversiteyi bitirmekti. Buna engel oldular. Genç yaşta oğlumu toprağa verdim. Bize yaşatılan bu acıya yüreğim dayanmıyor. Bizlere bu acıyı yaşatanlar da aynı acıyı yaşasın” dedi.

Adliyede yoğun güvenlik önlemleri

4a3c18ceb7553dc6b68d221435124c98

Polis adliye çevresinde ve duruşma salonu içinde geniş güvenlik önlemi aldı. Adliye dışında ise Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ile değişik illerden gelen 150’ye yakın Ülkü Ocakları üyesi de gelişmeleri izledi. Grup, ‘Dişe diş kana kan, intikam intikam’, ‘Ülkücü hareket engellenemez’, ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ ve ‘Alpaslan Türkeş’in askerleriyiz’ sloganları atıp, İstiklal Marşını okudu.