07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “FETÖ”cü Damat İBB’den Ne İstediyse Almış
“FETÖ”cü Damat İBB’den Ne İstediyse Almış

“FETÖ”cü Damat İBB’den Ne İstediyse Almış

“FETÖ” soruşturması kapsamında tutulanan Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın 2009’daki projesi için 9.5 metre olan yükseklik izni 99.5 metreye çıkarılmış, Vadi istanbul için ise havaray yapma izni verilmiş.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak’ın haberine göre, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ya ait  Aydınlı Grubu’nun inşaat sektöründe hep ayrıcalıklı olduğu ortaya çıktı.  Kavurmacının projeleri CHP’li ve AKP’li Meclis üyelerini hep karşı karşıya getirmiş, CHP’nin “ret” oyu kullandığı projeler AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiş.

Damada özel kat yüksekliği izni

Aydınlı Grubu inşat sektörüne 2009 yılında Esenyurt’taki Solarkent projesiyle giriyor. İBB Meclisi’ne gelen imar planlarında Solarkent projesinin yapıldığı arazinin 9.50 metre olan kat yüksekliği imar planı değişikliğiyle 99.50’ye çıkıyor. Proje kapsamında 31 katlı 4 bloktan oluşan 866 adet konut yapıldı.

Vadi İstanbul projesi için hava ray izni

projelerinden biri de Sarıyer’deki “Vadi İstanbul” oldu. Bu projeye havaray yapma ayrıcalığı getirildi. İlk önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ‘Vadi İstanbul’ projesindeki alışveriş merkezi, Arena Stadı’nın yanındaki metro hattına 750 metrelik özel havaray projesi geçtiğimiz aralık ayında da İBB Meclisi’ne geldi. Türkiye’de ilk kez özel girişim tarafından yaptırılıp İBB’ye devredilecek havaray projesi Meclis’te büyük tartışma yaratmıştı. 7.5 milyon TL’ye mal olacak proje CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti.

Aydınlı Grubu’nun Koru Florya projesi için de üst geçit kaldırılıp yeraltı geçidi yapılmıştı. Aydınlı Grup böylece proje kapsamındaki AVM’ye yaya girişini kolaylaştırmış oldu. Ancak, yapılan yaya altgeçidine “Koru Florya” adı verildi. Küçükçekmece Belediyesi Meclisi’nde de “Cennet Mahallesi” olan alt geçitin ismi “Cennet Mahallesi Koru Florya Yaya Alt Geçidi” olarak değiştirilmişti.