07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Fado Fiesta Portekiz
Fado Fiesta Portekiz

Fado Fiesta Portekiz

EURO 2016 final mücadelesinde Portekiz ile turnuvaya ev sahipliği yapan Fransa’yı yenerek şampiyon oldu.

Stade de France Stadyumu’nda oynanan maçı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetti… Cristiano Ronaldo, maçın 17.dakikasında sakatlandı. Oyuna devam eden Portekizli yıldız, acıya daha fazla dayanamadı ve 25. dakikada gözyaşları içinde sedye ile oyun alanından ayrılmak zorunda kaldı.

ronaldo

54. dakikada Portekiz kale arkasından sahaya atlayan taraftar güvenlik görevlileri tarafa müdahale ederek etkisiz hale getirildi.

taraf1

taraf

109.dakikada Orta alanda topla buluşan Eder, Koscielny’den kurtuldu ve ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı. Bu gol Portekiz’e şampiyonluğu getirdi.

port

Griezmann Gol Kralı

Fransa Milli Takımı’nın 25 yaşındaki futbolcusu Antoine Griezmann, 6 golle EURO 2016’nın gol kralı oldu. İspanya’nın Atletico Madrid ekibinde görev yapan Griezmann, Fransa’nın gruptaki Arnavutluk ve çeyrek finaldeki İzlanda maçında birer, son 16 turundaki İrlanda Cumhuriyeti ile yarı finaldeki Almanya maçında rakip fileleri ikişer kez havalandırmıştı.
Fransız futbolcunun ardından, üçer golle Cristiano Ronaldo, Luis Nani (Portekiz), Olivier Giroud, Dimitri Payet (Fransa), Gareth Bale (Galler) ve Alvaro Morata (İspanya) sıralandılar.

Kupa Ronaldo’nun Elinde Yükseldi 

Portekiz, şampiyonluk kupasını maç sonrasında düzenlenen törenle aldı.
Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım Fransa oyuncuları ve teknik heyetine madalyaları takıldı.
Podyuma son olarak çıkan Portekiz’in futbolcuları ve teknik kadrosuna madalyaları verildikten sonra kupayı Portekiz’in kaptanı Cristiano Ronaldo kaldırdı.

port1