07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ezidi Kadınların İntikam Taburu
Ezidi Kadınların İntikam Taburu

Ezidi Kadınların İntikam Taburu

Irak’ta IŞİD’in seks kölesi olarak esir aldığı ve örgütün elinden kurtulmayı başaran yüzlerce Ezidi kadın, kurdukları ‘Güneşin Kadınları Gücü’ taburuyla Irak ordusunun Musul’a düzenleyeceği saldırıya katılarak IŞİD’den intikam almaya hazırlanıyor.

Irak televizyonu El Alem’in haberine göre, IŞİD’in Sincar’da köylerini yakıp yakınlarını katlettiği yüzlerce Ezidi kadın, aylarca örgütün elinde esir kaldıktan ve defalarca tecavüze uğradıktan sonra Peşmerge güçlerinin geçen yıl sonunda Sincar’ı kurtarmasıyla özgürlüklerine kavuştu.

Musul’a Saldırıya hazırlanıyorlar

IŞİD’den intikam almaya yemin eden Ezidi kadınlar, Peşmerge güçlerinin desteğiyle kurulan ve sadece kadınlardan oluşan Güneşin Kadınları Taburu’nu kurdu. IŞİD’in kalesi konumundaki Musul’a düzenlenecek saldırıya katılmaya hazır olduklarını söyleyen taburun lideri Hatun Kider, “Savaşta her zaman kadınlarımız kurban oluyor. Şimdi kendimizi koruyoruz ve bizden istenen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.
Taburdaki 100 kadının Peşmerge güçleriyle Musul’a düzenlenecek operasyona katılmak için askeri eğitim aldığı, 500 kadının da savaşa hazır şekilde bekleyeceği belirtildi.