07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan Yargısı ve Biat Oyunu
Erdoğan Yargısı ve Biat Oyunu

Erdoğan Yargısı ve Biat Oyunu

Tayyip Erdoğan AKP’ye darbe yaptıktan sonra “tek adam benim ” gösterisi yapıyor.  Önce kızının düğününe Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar’ı şahit yaptı. Ardından memleketi Rize’yi ziyaretine yüksek yargının 3 başkanını da götürdü.

Erdoğan’ın Rize’deki “biat gösterisi”ne, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel katıldı.

“Yargı Liyakatsız Ellerde”

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanıyla yaptığı Rize gezisine tepki gösterdi. Yargı organlarının bunca şaibeli ve yürütmenin etkisiyle verildiği konuşulan kararların gündemde olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanıyla birlikte görünmelerinin doğru olmadığını kaydetti.

Karadağ, şunları kaydetti:

“Hele Obama’nın önünde ayağa kalkmayan yargıçları düşündüğümüzde Türkiye’yi nasıl bir başkanlık rejiminin beklediğini çok kolay görebiliriz. 19 Mayıs’ın hemen ardından Yüksek Mahkeme Başkanlarının davranışları yargı bağımsızlığının bu liyakatsiz ellerde ne hale geldiğinin ifadesi olmuştur. Yargıtay ve Danıştay Başkanları adaletli zamanlarda hesabını veremeyecekleri ağır bir yükün altına girmişlerdir. Benimsedikleri yol çok üzücüdür.”